Gyldne dråber: Smagen af Limfjorden i samles ny lokalproduceret gin

Lørdag er der i forbindelse med Skaldyrsfestivalen i Nykøbing premiere på en ny, lokal gin: Limfjords Gin.

Ginnen er gennem de seneste måneder blevet udviklet i et såkaldt joint venture, altså samarbejde mellem Restaurant Limfjordens Hus i Glyngøre, Staunstrup Destilleri på Mors og Café På Herrens Mark på Fur.

Missionen har været at skabe en lokal gin, som er lokalt produceret, lokalt forankret og ikke mindst inspireret af det lokale område.

– Vi har brugt bl.a. lokale ingredienser, og vi vil rigtig gerne producere en gin, der afspejler det område vi bor i – og som ovenikøbet smager fantastisk til nogle af de råvarer vi har såsom skaldyr og deslige her i Limfjorden, fortæller Rasmus Kardyb fra Limfjordens Hus.

Der er blevet arbejdet meget med lokale ingredienser i forbindelse med udviklingen af Limfjords Gin. Pressefoto

Derfor er ginnen også nøje afstemt med bl.a. citrus og vilde strandurter. Den lokale alkoholiske drik indkapsler med andre ord smagen og essensen af Limfjorden.

I disse dage er de første 1000 flasker ved at blive tappet på Staunstrup Destilleri så de er klar til at blive lanceret lørdag formiddag klokken 10.30 på Pakhustorvet i Nykøbing.

I første omgang kan ginnen købes hos Limfjordens Hus, Café på Herrens Mark og Staunstrup Destilleri. Senere er det håbet at kunne sælge ginnen i special- og dagligvarebutikker.

Den vejledende pris er 325 kroner for en halv liter Limfjords Gin. Læs mere på www.limfjordsgin.dk.

 

Forfatter

Related posts

Top