Gult græs kan ende som miljøsag for lokal fodboldklub

Hvis det ikke allerede har gjort det, så er risikoen for at sagen omkring det visne græs på to boldbaner i Hørdum og Koldby, udvikler sig til en decideret miljøsag bestemt til stede. Det skriver Thisted Dagblad. Det skriver Thisted Dagblad.

Under nedlukningen på grund af Corona, så Koldby-Hørdum IF sit snit til at give fodboldbanerne lidt ekstra pleje i form at ukrudtsfjerner, men:

– I den forbindelse har man uheldigvis anvendt et middel, som har gjort, at græsset på foreningens fodboldbaner er gået ud, har klubben tidligere oplyst på sin hjemmeside.

I Hørdum har banerne et kommunalt vandværk som nabo, og fodboldbanerne ligger i vandværkets indvindingsområde, som ikke tåler at der bliver sprøjtet med pesticider.

– Det kan tage år, før vi kan konstatere, om der er sket en forurening, og det er klart, at udgifterne til det øgede antal analyser, vil blive pålagt Hørdum Vandværk. Og så vil vandværket sandsynligvis bede boldklubben om at betale, siger Anne Kristine Keiding, der er biokemiker i Plan, Miljø og Industri i Thisted Kommune, til Thisted Dagblad.

Fodboldbanerne ejes af Thisted Kommune, som har sprøjteforbud på alle kommunale arealer, hvilket ikke gør hele situationen mindre katastrofal.

Regningen for at udbedre skaderne på banerne ventes at løbe op i mellem 130.000 og 150.000 kroner. Hvem der skal betale regningen er endnu ikke kommet på plads.

LÆS OGSÅ:

Græsset er væk: Kæmpe-bommert aflyser lokal fodboldskole

 

Forfatter

Related posts

Top