Gudstjeneste på fjorden med Næssundfærgen

Det er ikke hver dag at folkekirken kan byde menigheden på gudstjeneste, ikke bare ved vandet, men på vandet. Benedicte Tønsberg, sognepræst i Karby, har grebet muligheden for skabe en helt særlig kulisse for gudstjenesteb onsdag aften.

For næsten et år siden – d. 1. Juli 2016 – kastede sognepræst Benedicte Tønsberg sin velsignelse på det gode skib Næssund og færgens færd som foreningsdrevet rute- og udflugtsfærge. Onsdag aften kl. 19.00 tager Benedicte Tønsberg igen plads på dækket, denne gang for at afholde den årlige gudstjeneste i forbindelse med Karby Byfest. Det bliver det formelle startskud for festlighederne i det sydvestligste hjørne af Mors – Karby.

Med dette usædvanlige tiltag er sognepræst Benedicte Tønsberg med til at udfolde og udforske de mangfoldige muligheder som det charmerende bildæk byder på. Med dækket som det store kirkerum og sidehusene som kirkens murer så mangler vi kun prædikestolen. Her byder færgemand Find Pedersen sognepræsten velkommen ved sin side på styrhusets gangbro. Alt imens færgen drager på en stille færd ud på fjorden, vil Benedicte Tønsberg holde sin prædiken fra denne særlige plads, med et helt unikt kig ud over både menighed, sogn og guds dejlige natur.

Alle er hjertelig velkommen. Klæd jer godt på, medbring gerne egne stole, hvis I har brug for ryglæn. Sejlturen på fjorden er i samarbejde med Karby menighedsråd og under forudsætning af, at vejret tillader det.

Forfatter

Related posts

Top