Grundlovsceremoni for nye statsborgere

27. maj kan Morsø Kommune for anden gang holde grundlovsceremoni i byrådssalen for de nye danske statsborgere i området.

I oktober sidste år blev ceremonien for første gang afholdt, og det var en stor oplevelse for borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

– Det varmede at se, hvor glade deltagerne var, og opleve den gode stemning. Det var også en højtidelig dag. En af deltagerne fortalte bagefter, at dagen ville blive husket som en særlig dag i familiens historie, fortæller borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Én gæst pr. person
Ved grundlovsceremonien bydes ansøgere om dansk statsborgerskab velkommen af borgmesteren. Ansøgeren skal til ceremonien underskrive en erklæring om, at ansøger vil overholde Danmarks Riges Grundlov og respektere de grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

Ceremonien holdes på Det gl. Rådhus i byrådssalen. Under de nuværende forhold vil de tilmeldte ansøgere blive tildelt en tid, og der er kun mulighed for at medtage en gæst til ceremonien. Ceremonien vil tage cirka en halv time.

Skulle der være nogen, som ikke har fået sig tilmeldt endnu, så husk at tilmeldingsfristen er mandag den 3. maj 2021 kl. 12.

Tilmeldingen sker via et elektronisk link, som kan findes på forsiden af kommunens hjemmeside www.mors.dk.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top