Gratis shuttlebusser skal minimere trafikkaos

Med udgangspunkt i tidligere års erfaringer med trængsel og trafikkaos i Vorupør og Klitmøller i turistsæsonerne, har Thisted Kommune valgt at bruge 500.000 kroner på gratis shuttle-busser i de to kystbyer i Thy.

Således bliver der lavet en rute i Klitmøller med 14 stoppesteder, mens der i Vorupør kommer til at være 10 stoppesteder.

Med en rutelængde på cirka 8 km i hver by er det muligt at køre en rundtur på 20 minutter.

Det vil fortsat være muligt at benytte egen bil i byerne, og for eksempel vil det være muligt for surfere i Klitmøller at køre til området ved Hummerhuset og læsse deres grej af, hvorefter de kan køre ud til Splittergab og parkere for at tage bussen.

– Som fastboende eller sommerhusgæst er man også meget velkommen til at springe på bussen, hvor og hvornår det passer, oplyser Thisted Kommune.

Med de gratis busser er håbet, at risikoen for parkeringstress og skrigende børn på bagsædet reduceres, når bilerne parkeres i udkanten af byerne.

Busserne kommer til at køre i rullende sløjfer cirka hver 20. minut fra kl. 10 til 20 hver eneste dag de kommende seks uger.

FAKTA
– Thisted Kommune bruger 500.000 kr. på projekt ”Grøn mobilitet”
– Efter en licitation er det afgjort, at Hanstholm Turistbusser skal betjene ruterne
– Shuttlebusserne har en kapacitet på 19 personer
– Kunstner Kristine Frøkjær har stået for at fremstille logo, og kommunens egne servicemedarbejdere har stået for produktionen af informationsskilte.

Illustration: Kristine Frøkjær

Forfatter

Related posts

Top