Gourmetkokke serverer skaldyr på Mors

Gourmetkokkene som skal forkæle de besøgendes smagsløg til premieren er i fuld gang med at forberede sig. Der er blevet afhentet østers og muslinger, og flere af dem overnatter på Mors.

Kokkene kommer fra Aalborg, Århus, København og Mors – og igen i år er kokkelandsholdet repræsenteret – i år med chefkok Mike Simonsen fra Restaurant Tabu i Aalborg.

Derudover deltager også den tidligere verdensmester og nuværende Dansk Mester i østersåbning, som vil vise prøver på sin kunnen.

Østers- & muslingepremieren fejres for sjette gang lørdag fra kl. 13-17. I år er teltet udvidet og flyttet til Pakhustorvet for at skabe mere sammenhæng med bymidten i Nykøbing og give de besøgende en bedre oplevelse. Hver af de seks gourmetkokke leverer to retter med udgangspunkt i østers og muslinger.

De seks kokke og deres retter ser således ud:

Peter Bønding, Pakhuset, Nykøbing Mors
Pocheret Limfjordsøsters med courgette og sprød sukkertang
Indbagt Muslingeragout i butterdej med dild-mayo

Mette Dahlgaard, Restaurant Geist, København
Muslingetoast
Rå-grillet østers med sølvløg, ingefær, sesam og lime

Ulrik Jensen og Dorthe Brodersen, Royal Smushi Cafe, København
Østers med pære, honning, lime og hindbær
Krydret muslingesuppe

Michael Nygaard Sørensen, Hotel Royal, Århus
Friske Østers og østers-mayo med estragon, rødbede og dild
Rå musling og kartoffel med skiver af persille og muslingefløde

Mike Simonsen, Restaurant Tabu, Aalborg
Røget blåmusling med gedeostcreme, sprød rug og kørvel
Østers med syltet kartoffel, sprød kartoffel og peberrodscreme

Jens-Peter Skov, Sallingsund Færgekro, Mors
Limfjords-fiskefrikadeller med muslinger
Limfjords-ravioli med Østers

Forfatter

Related posts

Top