Gourmetkokke sætter krydderi på Østers- & Muslingepremieren

Lørdag d. 11. oktober skydes sæsonen for østers- og muslingefiskeriet i gang på havnen i Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors.

For at forkæle gæsterne smagsløg bydes der på et væld af delikatesser, som er tilberedt af gourmetkokke. Derudover kan man lære at åbne østers under kyndig vejledning af Danmarksmesteren i østersåbning, deltage i en østerskonkurrence samt møde en østersfisker om bord på egen kutter.

Nytænkning og overraskelser
Østers- & Muslingepremieren skal inspirere til at smage østers og muslinger for første gang eller give de mere garvede østers- & muslingeelskere nye smagsoplevelser. Udover at der arbejdes på årets overraskelse, kan vi allerede nu afsløre at, der vil blive tilberedt en østers delikatesse på den lokale Limfjordsporter, der kan fejre 25 års jubilæum, og som ifølge lokale gourmetkendere er særdeles velegnet til østers.

– Vi fejrer Østers- & Muslingepremieren for at markere Nykøbing Mors som Skaldyrshovedstaden i Danmark og for at flere får smag for de udsøgte delikatesser. I år forventer vi deltagelse af 5-6 gourmetkokke, som både vil tilberede på en mere traditionelle og eksperimenterende facon, fortæller Bente Kristensen, som er chef for Morsø Turistbureau, og en af arrangørerne bag arrangementet.

Snigpremiere i København
Traditionen tro tager en delegation fra Mors også sæsonens første østers og muslinger med til København fredag d. 10. oktober. Her kan københavnere og turister få en snigpremiere Torvehallerne – med gratis smagsprøver på østers naturel fra kl. 15 – 17.

Skaldyrshovedstaden i Danmark
Hovedsponsor for Østers – og Muslingepremieren er Vilsund Blue, som har hovedsæde på Mors. De aftager over 50 % af den samlede fangst af østers i Danmark.

Kombineret med placeringen af den uafhængige forsknings- og udviklingsinstitution, Dansk Skaldyrcenter, og særdeles aktive skaldyrsfiskere er Mors markedsleder inden for Skaldyrserhvervet.

– Østers er en af vores stærkeste råvarer i området. Limfjordsøsteren er helt i verdensklasse med sin store kødfylde og kraftige smag. Vi håber, at Østers- og Muslingepremieren kan inspirere gæster til at give sig i kast med østers og muslinger for første gang og samtidig forkæle garvede skaldyrskendere med nye smagsvarianter, fortæller Dansk Skaldyrcentrets leder Jens Kjerulf Petersen, som også er medarrangør af premieren.

Flere fortællinger i vente
Navnene på gourmetkokke, deres retter og programmet for premieren vil løbende blive afsløret. Alle delikatesserne kan købes for 25. kr. pr. anretning.

Forfatter

Related posts

Top