Gourmetkokke klar til Østers- og Muslingepremieren

Det er en festdag på Mors, når premieren skyder østers- og muslingesæsonen i gang. Eventen har hvert år givet flere inspiration til og smag for nogle af Danmarks fineste råvarer. Limfjordsøsters er nogle af de bedste i verden.

Det er ottende gang, at Skaldyrshovedstaden Nykøbing Mors afholder Østers- og Muslingepremieren i et stort telt på Pakhustorvet ved havnen. For anden gang er Nykøbing samtidig værtsby for DM i Østersåbning og DM i Champagnesabling, som arrangeres af henholdsvis Danmarks Kokkeforening og Tjenerforeningen.

– Vi er rigtig glade for, at vi igen i år kan holde vores Østers- og Muslingepremiere samtidig med DM i Østersåbning og Champagnesabling, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen og fortsætter:

– Med årets program som både byder på Østerssafari, Michelinmiddag, gourmetkokke, champagnebrunch, DM i Champagnesabling og Østersåbning kan jeg med stolthed i stemmen sige, at der både er tænkt på smagsentusiasterne og de nysgerrige i skaldyrsuniverset. Det er et af de arrangementer, som er med til at understrege, at Nykøbing er Skaldyrshovedstaden.

Mads Søndergaard, Kokkelandsholdet

Gourmetkokke og kok fra kokkelandsholdet
Årets Østers- og Muslingepremiere er i år på syv – to lokale og fem udenøs – gourmetkokke, som byder på to små retter hver.

I år er Kokkelandsholdet repræsenteret ved Mads Søndergaard, der tidligere har været kok hos Kadeau og Hotel d’Angleterre i København. Han er i dag fuldtidsansat på Kokkelandsholdet. Mads var sammen med det danske Kokkelandshold med til at vinde tre medaljer til OL 2016, som blev holdt i Tyskland.

Kokkelandsholdet har gennem en årrække været den største talentudvikler inden for dansk gastronomi. Tidligere medlemmer af Kokkelandsholdene er i dag topfigurer i den danske restaurantverden.

Der bliver gensyn med to af øens gourmetkokke Peter Bønding fra Pakhuset Hotel og Restaurant og Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro, som i en årrække har forkælet gæsternes smagsløg til premieren. Igen i år kan besøgende glæde sig til at smage delikatesser fra Hotel Thinggaard i Thy, som deltog for første gang i 2016. Som næsten lokal kender Thinggaard alt til at kreere udsøgte retter fra Limfjordens skatkamre. Restaurant Pakhuset i Skagen, der har specialiseret sig i fisk og skaldyr, er med for anden gang.

En kending af arrangementet er Michael Nygaard Sørensen, som tidligere har været tilknyttet Hotel Royal. Michael har trådt sine barnesko på det kendte Hotel Pejsegården i Brædstrup. Han er i dag køkkenchef ved Compass Group Danmark og har ledelsen af kantinerne på Odense Universitet.

Sidst, men ikke mindst, deltager Rasmus Bang Vognsen for første gang. Rasmus driver Spisehuset Thy og har en forkærlighed for fisk, skaldyr og god champagne. Han er udlært kok fra Café Victor i København og har siden arbejdet rundt om i Danmark på forskellige hoteller og restauranter.

Selve premieren starter den 14. oktober på Pakhustorvet kl. 13 med åbningstaler, hvorefter besøgende kan smage og købe delikatesserne.

Michael Thinggaard, Hotel Thinggaard

DM og champagnebrunch
Igen i år afholdes der samtidig med premieren også DM i henholdsvis Champagnesabling og Østersåbning. Det betyder, at der vil være masser af show og underholdning i løbet af dagen med start fra kl. 10.00.

De besøgende har for første gang mulighed for champagnebrunch lørdag formiddag kl. 10 og samtidig opleve starten på Danmarksmesterskabet i Champagnesabling. Billetter til champagnebrunch kan bestilles ved Morsø Turistbureau.

Champagnebrunch og de indledende runder i DM i Champagnesabling og Østersåbning starter kl. 10 lørdag den 14. oktober.

Michelinkokken Anita Klemensen, Den Røde Cottage i Klampenborg og Jens Peter Skov, Sallingsund Færgekro

Wine & Dine med Michelinstjerner
Fredag aften bruges teltet igen i år til en eksklusiv helaftensmiddag tilberedt af Michelin-stjernekokken

Anita Klemmesen fra Restaurant Den Røde Cottage og af gourmetkokken Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro. Det er en aften, som byder på 5-retters gourmetmenu med indslag af kokkene og champagneshow. Morsø Turistbureau melder, at der er 20 pladser tilbage.

Wine & Dine er kl. 18.00 fredag den 13. oktober.

Skaldyrskole, Østerssafari, urte- og svampetur
Der er noget for alle – både før, under og efter premieren.

Har man lyst til at få den nyeste viden om livet i Limfjorden, holder Dansk Skaldyrscenter foredrag torsdag den 12. oktober på Skaldyrscenteret. Her er også mulighed for selv at blive kok for en aften på Skaldyrskolen fredag aften.

Er man til naturoplevelse, er der mulighed for at tage på østerssafari i Limfjorden eller urte- og svampetur i Legind.

Alle events kan bookes gennem Morsø Turistbureau eller via www.skaldyrshovedstad.dk

Rasmus Bang Vognsen, Spisehuset Thy

FAKTA – PROGRAM:
for Østers- & Muslingepremieren, DM i Østersåbning og Champagnesabling Lørdag den 14. oktober kl. 10-17.

Kl. 10.00 – DM indledende runder i østersåbning og champagnesabling
Velkomst og præsentation af deltagerne og DM
Indledende runder. Salg af champagne, østers naturel, kaffe og morgenbrød

Kl. 10.00 – Champagnebrunch
Nyd champagnebrunch og oplev starten på DM i Champagnesabling. Champagnebrunch til 195 kr. pr. person. Bestilles ved Morsø Turistbureau

Kl. 13.00 – ÅBNING: Østers- & Muslingepremiere – sæson 8

Fra kl. 13.15 – Smag østers- og muslingedelikatesser tilberedt af gourmetkokke Køb delikatesserne for 30 kr. pr. stk.

Kl. 13.30-15.30 – Kom ombord på en kutter og mød en østersfisker

Kl. 15.00-17.00 – DM finaler i østersåbning og champagnesabling Kåring af Danmarksmestrene

Forfatter

Related posts

Top