Gør klar til det næste egnsspil i Sjørring

Torsdag 25. november 2022 inviterer Kulturforeningen Sjørring Sø til informationsmøde på Sjørring Skole forud for næste sommers egnsspil på Sjørring Fælled.

I dagene 15.-19. juni 2022 opføres ”Kvindekamp, kærlighed og kønsroller”, der er skrevet af Svend Sørensen, Skovsted, mens musikken er komponeret og arrangeret af Jørgen Østergaard, Hundborg. Endelig er det Jacob B. Jessen, Lønnerup, der instruerer.

Skuespillet skulle egentlig have været opført i juni i år, men måtte udsættes på grund af coronasituationen:

– Vi håber, at vore mange aktive skuespillere vil bakke op, når vi nu inviterer til start på prøverne, siger Thomas Munk og fortsætter:

– Samtidig vil jeg gerne understrege, at en række forberedelser fortsætter er fortsat, selv om vi måtte udskyde opførelserne et år.

Thomas Munk understreger videre, at udover skuespillere er der brug for nogle hænder, der vil hjælpe med regi, scenografi, kostumer og sminkning.

Sjørring er et relevant spillested for dette egnsspil, hvis udgangspunkt er, at de danske kvinder med grundloven af 1915 endelig fik valgret og blev valgbare til Folketinget og Landstinget – 66 år efter grundloven af 1849 og omkring 30 år efter det allerførste officielle forslag om stemmeret til kvinder.

Det var nemlig på Sjørringvold – dengang det store folkelige samlingssted for hele Thisted Amt – at man til minde om begivenheden plantede en eg. Det er den såkaldte kvindeeg, der står på voldstedet den dag i dag.

Foto: Thomas Munk

Forfatter

Related posts

Top