Godt nyt: Regeringen ønsker udvidelse af Rute 26-34

Regeringen har netop løftet sløret for en ny stor infrastrukturplan på over 100 mia. kroner, der består af nye investeringer i Danmarks infrastruktur frem mod 2035.

Planen indeholder særdeles godt nyt for tilhængerne af en udvidelse af Rute 26 og Rute 34 fra Hanstholm, over Mors og Skive til Herning.

Begejstringen hos den lokalvalgt Erhvervsminister Simon Kollerup er i hvert fald ikke til at tage fejl. Han ser infrastrukturplanen som en vigtig del af erhvervsudviklingen i lokalområderne:

– Nu lykkedes det endelig. Opgraderingen af rute A26 fra Hanstholm, forbi Thisted og hen over Mors har været en lokal, erhvervspolitisk mærkesag i mange år. Jeg har ikke tal på, hvor mange erhvervsledere, fagforeninger, lokale politikere og medarbejdere på fabrikkerne, der har peget på netop den her opgradering, som helt central for lokalområdets videre udvikling. Derfor er det en fantastisk følelse, at vi som regering nu kan fremlægge en plan for hele Danmarks infrastruktur, hvor Thy og Mors i den grad er med, skriver Simon Kollerup i en mail til LimfjordUpdate.dk.

Artiklen fortsætter under illustrationen…

Nye
investeringer i
veje og kollektiv
transport. Illustration: Regeringens infrastrukturplan

 – Et sundt og produktivt erhvervsliv er afhængig af en infrastruktur, der fungerer. En opgradering af dele af strækningen på A26 vil både være til gavn for de mange medarbejdere, der hver dag pendler til og fra arbejde, men det vil også styrke det lokale erhvervsliv, der nu får et bedre vejhængsel til resten af Danmark, fortsætter han.

Fire kommuner (Thisted, Morsø, Skive og Herning) er tidligere gået sammen repræsentanter for det lokale erhvervsliv for at kæmpe for en udbygning af Rute 26 og 34 fra Hanstholm til Herning. Simon Kollerup var også skuffet, da den forrige regeringen fremlagde deres infrastrukturspil uden at nævne Thy og Mors.

Simon Kollerup glæder sig over, at Thy og Mors er blevet skrevet ind i planen:

–  Under den forrige regering var der ikke vejinvesteringer til gavn for vores område så langt øjet rakte. Det laver vi om på nu.

– Hvis et flertal i Folketinget bakker op om planen, kan vi gøre noget ved trafiktætheden og de smalle strækninger, så det bliver lettere for virksomhederne at fragte varer til og fra Nordvestjylland. Selvom vi ikke tager første spadestik i morgen, så kan vi nu for første gang se projektet i horisonten, og det tror jeg, vi er mange, der er glade for, lyder det fra erhvervsministeren.

I alt afsættes der 700 mio. kr. til udvidelsen af Rute 26/34.

LÆS OGSÅ:

– Rute 26/34: En livsnerve for Mors

 

 

Forfatter

Related posts

Top