Godt nyt: Partnerskab trækker læger til Thisted

Region Nordjylland står ikke alene i kampen om at skaffe de læger, der skal til for at drive akutmodtagelse og andre funktioner på Regionshospital Nordjylland i Thisted.

Regionshospitalet Nordjylland har netop indgået en partnerskabsaftale med Thy Erhvervsforum, som på vegne af Thisted Kommune og Morsø Kommune blandt andet driver samarbejdet ”N”, der skal tiltrække nødvendig arbejdskraft til både offentlige og private arbejdspladser i de to kommuner:

-Vi er fantastisk glade for, at vi med partnerskabet med Thy Erhvervsforum og indsatsen under ”Karriere på Kanten” kan skærpe vores kamp for at tiltrække de medarbejdere, vi skal bruge på Regionshospital Nordjylland i Thisted. Vi har allerede i et tæt samarbejde sikret, at vi får en kirurgisk læge til Thisted, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen, Regionshospital Nordjylland, om partnerskabet.

Ny læge er fra Letland
Den kirurgiske læge kommer fra Letland, hvor han skal i intensiv sprogskole, før han med familien rykker til Thy-Mors-området i foråret 2017. Underskriften er i hus, og hele familien har takket været ”Karriere på Kanten” været på en grundig besigtigelse i Thy og på Mors, før underskriften kom i hus, beretter hospitalsdirektøren.

-Alle ved, vi kæmper en hård kamp for at tiltrække kirurgiske læger, så vi kan køre vores akutmodtagelse i Thisted helt op i aktivitet igen. Det er ikke en opgave, vi får løst ved at knipse med fingrene. Og det er heller ikke en opgave, vi får løst varigt alene ved at arbejde med rekruttere læger. For vi skal have solgt Thy og Mors til hele læge-familien, hvis vi skal have skabt en varig tilknytning mellem de læger vi skal bruge, og vores hospital.

– Der skal være arbejde til ægtefællen, gode skoler, gode fritidsaktiviteter ud over den fantastiske natur, vi har i Thy og på Mors. Og der har ”Karriere på Kanten” nogle erfaringer og et netværk i lokalsamfundet, som hjælper os til at sælge Regionshospital Nordjylland i Thisted optimalt, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen.

Ser frem til samarbejde
Erhvervschef Carsten Hougaard, Thy Erhvervsforum, ser frem til et tæt partnerskab med Regionshospital Nordjylland.

– Vi har haft en tæt og god dialog med Regionshospitalet omkring de udfordringer man har Hvis vi fortsat skal udvikle os som område og bibeholde et godt sygehusvæsen, må vi fra erhvervslivets side også tage ansvar og tage del Regionshospitalets kamp for at tiltrække dygtige læger. I det konkrete tilfælde har både Thisted Kommune, ejendomsmæglere, vuggestue og skole, samt foreningslivet i Thy været vigtige partnere i bestræbelserne på at vise området frem – og det faldt i god jord. Indsatsen koordineres med Thisted kommune og Regionshospitalet fra gang til gang, så den rammer så præcist som muligt. Hospitalets tilstedeværelse er helt afgørende for hele Thy og hele Mors, og det er derfor dejligt at alle viser vilje til at gøre en indsats, siger erhvervschef Carsten Hougaard.

Regionshospital Nordjylland deltager i øvrigt ”Karriere på Kanten” på lige fod med andre arbejdspladser.

Forfatter

Related posts

Top