God opbakning til Dyrskuet Thy-Mors 2015

På lørdag afvikler LandboThy og Mors-Thy Familielandbrug det årlige dyrskue på dyrskuepladsen i Thisted, og den endelige udstillerliste fortæller om et tilfredsstillende antal kvæg- og erhvervsudstillere.

– Udstillingen af malkekvæg tæller 129 mod 142 i 2014. I udstillingen af malkekvæg er der 17 helt unge kvier, som indgår i et nyt tiltag, nemlig en Derby-konkurrence. Kvierne møder ind igen om 2 år som 1. kalvsko, hvor de så bedømmes igen og dyster om en pengepræmie. Og for første gang i Danmark udstilles en malkeko af racen Fleckvieh. Det er Jens Andersen fra Ginnerup,som ejer denne ko. Kødkvægsudstillingen omfatter 48 dyr mod 44 i 2014, fortæller Susanne Thomsen, koordinator for dyrskuet.

Hesteudstillingen omfatter samme antal som sidste år med ti Dansk Varmblod og 1 Haflinger.

– Niveauet tegner lige så flot som sidste år, hvor hele fem Dansk Varmblods hopper blev udtaget til deltagelse på Eliteskuet på Wilhelmsborg, heraf tre med 24 point, fortæller Susanne Thomsen.

Børnedyrskuet har 18 katalognumre, herunder også heste og kalve. Der er ikke får på udstillingen i år.

Masser af maskiner og aktiviteter
Den store maskinudstilling viser flere spændende nyheder, og LandboUngdom har en stor stand, hvor de viser og fortæller om VM i pløjning 2015, der afholdes 3. og 4. oktober i

– Thy. Vi sætter igen i år også stor fokus på det grønne område med naturpleje og jagt. Her er steges vildtkød på grill og uddeles smagsprøver, fortæller Kim Jørgensen, formand for dyrskueudvalget.

I det store telt midt på pladsen er der 11 arbejdende værksteder med f.eks. pileflet, knipling og sjaler af mink.

Dagen igennem er der aktiviteter og underholdning på hele pladsen, og programmet afsluttes med et hesteshow ved Svankjær Efterskole og til sidst ”Katrinelund”, Mors, som kommer med deres flotte heste af racen Dansk Varmblod.

Kim Jørgensen glæder sig til dyrskuet, hvor land og by mødes, og også til fredag inden dyrskuet, hvor der som optakt til dagen er ”Landbruget i børnehøjde” fra kl. 9.00 til 14.00 med besøg af 2.300 børn fra Thy og Mors.

Forfatter

Related posts

Top