Glyngøre i kamp om 150.000 kroner

Glyngøre har vist, at et yderområde med svære kår kan knække kurven, hvis den lokale vilje og engagement er til stede. Glyngøre stiller krav til sig selv og tager hånd om at skabe egen sociale kapital ved bevidst at forholde sig til både positive og negative udsagn fra egne borgere. Det er begrundelsen for, at Skive Kommune har valgt at indstille Glyngøre til Region Midtjyllands Landsbypris 2015.

– Glyngøre har en målrettet udviklingsstrategi, der udspringer lokalt og understøttes kommunalt. Den helt store styrke er det tætte samarbejde mellem Glyngøres mange frivillige foreninger og Skive Kommunes organisation, siger Anders Rask, sektionsleder i kommunens afdeling, Erhverv og Udvikling.

Af konkrete udviklingsinitiativer kan fremhæves: Masterplan Glyngøre Havn, Masterplan Vildrosen – Glyngøre Up2Date og Salling Aqua Park. Alle initiativer, der er med til at skabe udvikling i lokalområdet.

Målet med initiativerne er at udnytte Glyngøres potentiale for fortsat udvikling og for at skabe befolkningstilgang med afsæt i landsbyens beliggenhed, kulturhistorie og lokale engagement og personlige udviklingsressourcer.

– Vi håber naturligvis, at Glyngøre vinder prisen, som vil medvirke til at få markedsført Glyngøre med byens mange kvaliteter og flotte borgerdrevne resultater, siger Anders Rask.

Region Midtjylland uddeler prisen i løbet af foråret 2015.

Med prisen følger 150.000 kroner.

Forfatter

Related posts

Top