Glyngøre fester som Årets Landsby

Fredag d. 29. maj hejses flagene i Glyngøre, når regionrådsformand Bent Hansen (S) overrækker prisen ”Årets Landsby 2015 i Region Midtjylland”. Med æren følger 150.000 kr., som byen selv kan råde over.

Regionsrådsmedlemmer og byrådsmedlemmer i Skive Kommune er på dagen inviteret med på en guidet tur rundt i Glyngøre for at se de nyskabende og spændende projekter,som førte til prisen. JamoHuset og Glyngøre Havn er nogle af de lokaliteter, som indgår i rundvisningen.

Kaffe og kage og masser af underholdning
Bagefter er politikerne budt på kaffe og kage i Byparken sammen med alle fremmødte og feststemte glyngøreborgere.

Når Bent Hansen har overrakt de 150.000 kr. til Kirsten Jørgensen, formand for Glyngøre Borger- og Erhvervsforening, afslører hun, hvilke projekter, der får del i de 150.000 kroner. Borgerne har indleveret en række forslag, og det er borgerforeningens bestyrelse og repræsentanter for det lokale udviklingsprojekt, Vildrosen, som har udvalgt de forslag, der får del i pengene.

Skive kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) vil også tale ved festen, som starter klokken 15 i Byparken.

– Vi har sammensat et program, der tilgodeser alle aldre. Cirkusfabrikken kommer forbi og underholder børnog barnlige sjæle. Og der er selvfølgelig gratis kaffebord til alle. Her i byen løfter vi i flok. Derfor har vi også opfordret alle til at bage kager til kaffebordet. Man kan endda tilmelde sin kage til en konkurrence, siger formanden for Glyngøre Borger-og Erhvervsforening, Kirsten Jørgensen.

Fra kl. 17.00 til 19.00 spiller det fem mand store Ole Gas Band i teltet – med samme energi og karisma som de musikalske forbilleder, Gasolin og Kim Larsen.

Der vil blive mulighed for at købe pølser, øl og sodavand.

– Vi håber at se rigtig mange. Vi vil gerne vise og slå fast, at Glyngøres fællesskab er stærkt og levende, siger Kirsten Jørgensen.

Forfatter

Related posts

Top