Glohed onsdag: Varmerekord står for fald

Weekenden har for mange danskere været et forfriskende afbræk fra den seneste tids tårnhøje temperaturer, men snart er det forbi.

En varmfront har kurs mod Danmark, og frem mod onsdag peger temperaturkurven i den grad opad. Det oplyser vagthavende ved DMI Bolette Brødsgaard, som tilføjer, at den danske temperaturrekord på 36,4 grader kan stå for fald.

– Hvis der er et vindstille sted og masser af solindstråling, så er det ikke umuligt, at vi kan komme op og slå rekorden onsdag, siger hun.

Rekorden på 36,4 grader blev målt 10. august 1975 i Holstebro.

Mandag holder temperaturerne sig i omegnen af 20 og 25 grader, tirsdag stiger de op til op mod 30 grader, og onsdag er dagen, hvor temperaturen flere steder kan komme i nærheden af 35 grader.

Risiko for dehydrering og hedeslag
Bolette Brødsgaard oplyser, at det ved så høje temperaturer er vigtigt at være ekstra opmærksom. Landet over oplever flere skadestuer, at flere ældre og svækkede må indlægges på grund af væskemangel i varmen.

Derfor er det særligt vigtigt for de befolkningsgrupper at få nok vand. Hedeslag eller andre varmesygdomme kan ifølge Sundhedsstyrelsen komme langsomt og være svære at opdage. Derfor skal man skal drikke nok væske i løbet af dagen – gerne hyppigt og i små portioner – og sørge for at drikke noget med sukker og salt.

Torsdag og fredag falder temperaturen igen ifølge DMI’s prognose.

/ritzau/

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top