– Glædeligt, at vi nu får økonomiske midler

Udskudte operationer, trætte sygeplejersker og mere end 400 coronapatienter har i de seneste uger lagt et tungt pres på landets sygehuse.

Nu er der dog hjælp på vej. Søndag aften blev regeringen og et politisk flertal på Christiansborg enige om en “cornavinterpakke”. Den består af én milliard kroner til midlertidige indsatser i vintermånederne.

Pengene skal ifølge aftalen bidrage til at fastholde sundhedspersonale og styrke aktiviteten på landets sygehuse, skriver Ritzau.

Ulla Astman (S), der er regionsrådsformand i Region Nordjylland, er glad for aftalen:

– Vinterpakken kan være med til at få vores sygehuse godt igennem en ekstra svær tid med mange udskudte behandlinger, og hvor vi har flere akutte patienter end normalt samtidig med, at vi også har flere coronapatienter. Det presser samlet set sygehusene og vores personale, så det er glædeligt, at vi nu får økonomiske midler til at håndtere vinterpresset, siger regionsrådsformand Ulla Astman og fortsætter:

Ulla Astman. Foto: Line Bloch Klostergaard

– En regional udmøntning sammen med de faglige organisationer er et klogt valg, da behovene er forskellige og skal sikre både fastholdelse og rekruttering af dygtige medarbejdere, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Mange sygeplejersker har formentlig håbet på et direkte lønløft fra Christiansborg. Men det er ikke målet med aftalen.

Her lægges der vægt på, at det er regionerne, der skal aftale fordelingen af pengene med alle de relevante fagorganisationer.

Foto: Lasse Høj Nielsen

Forfatter
Top