Glæde over stor tilslutning til Dyrskuet Thy-Mors 2017

Flere udstillere og flere dyr – og dermed også flere gæster. Det er udsigten for LandboThy og Mors-Thy Familielandbrug, når Dyrskuet Thy-Mors afvikles på Dyrskuespladsen i Thisted lørdag den 10. juni.

Udstillingen af kvæg tæller over 200 dyr, der alle vil blive vist frem i ringen. Også hesteudstillingen omfatter flere forskellige racer, her er Frieser, Belgier, Fjordhest, Haflinger og Dansk Varmblod repræsenteret. Niveauet tegner lige så flot som tidligere, hvor der næsten er tradition for, at Dansk Varmblods hopper bliver udtaget til deltagelse på Eliteskuet på Wilhelmsborg.

Udstillingen af smådyr er på niveau med sidste år og omfatter 73 kaniner, og 50 høns og duer. Børnedyrskuet har 25 katalognumre, herunder også heste, hunde og andre kæledyr.

Den store maskinudstilling er som altid et besøg værd. Her vises det nyeste inden for store og små maskiner og teknologi. Som et nostalgisk indslag er der i år en udstilling af land-brugsmaskiner gennem tiderne med f.eks. selvbinder og hesteplov tilbage fra 1950-erne, så den teknologiske udvikling illustreres og sættes i perspektiv til nutidens avancerede land-brugsmaskiner.

I det store telt midt på pladsen er der arbejdende værksteder fra Thy-Mors Husflid med f.eks. pileflet, knipling og andet håndværk. Her kan man bl.a. også møde Thy Øko Is, udstilling om bier og fagudstilling fra LandboThy er også at finde i dette telt.

Foto af Lindy Aldal : Lykkemusic.dk

Lindy Aldahl fra Rigtige Mænd
Dagen igennem er der aktiviteter og underholdning på hele pladsen. Specielt kan nævnes, at Lindy Aldahl fra DR1s Rigtige Mænd kigger forbi og vil prøve kræfter med landbruget, samt kommentere koneløb i ringen. På catwalken i det store telt vises den nyeste mode inden for minkpelse og der vil være mulighed for at se og mærke pelsene. Programmet afsluttes med et hesteshow ved Blidstrup Efterskole og til sidst ”Katrinelund”, Mors og Stut-teri Hove, som kommer med deres flotte heste af racen Dansk Varmblod.

Formand for Dyrskueudvalget Kim Jørgensen glæder sig til dyrskuet, hvor land og by mødes, og også til fredag inden dyrskuet, hvor der som optakt til dagen er ”Landbruget i børnehøjde” fra kl. 9.00 til 14.00 med besøg af næsten 2.900 skolebørn fra Thy og Mors samt børn fra dagplejer og børne-haver.

Se hele programmet her

Forfatter

Related posts

Top