Glæde over “ny” havn i Amtoft

Thisted Kommune har allerede sørget for udvidelse af moleværket og uddybning af indsejlingen. Nu fortsætter Amtoft Lystbådelaug med sin del af opgaven med at gøre havnen iAmtoft endnu bedre.

Med en bevilling på syv millioner kroner fra Thisted Kommune er øst- og sydmolen blevet forlænget ud i fjorden, hvorved der er skabt et større bassin, og indsejlingen er uddybet til 2,70 meter.

– Samtidig er der bygget ny spunsvæg ved fiskerikajen , hvilket er til gavn for erhvervs- og fritidsfiskerne, skriver Thisted Kommune på sin hjemmeside.

Plads til gæstesejlere
Thisted Kommune har haft ansvaret for de ydre værker, og Amtoft Lystbådelaug har ansvaret for opgraderingen af det indvendige i havnen.

På dette luftfoto er det skitseret, hvad anlægsprojektet i Amtoft går ud på. Det ses, at øst- og sydmolen skulle forlænges ud i fjorden. Foto: Thisted Kommune

– Her i efteråret går vi i gang med at lave 190 meter fortøjnings- og gangbroer samt implementere områder, hvor man kan sidde. Så nu får vi også plads til gæstesejlerne, fortæller Birger Kühn, der er medlem af bestyrelsen for Amtoft lystbådelaug.

35-40 ekstra pladser
Han anslår, at udvidelsen danner grundlag for i alt 35-40 ekstra pladser i forhold til tidligere. Og det er der brug for.

– I mange år har vi været fuldt belagt, og lige nu er der ti både, vi ikke har plads til, siger han.

Amtoft Lystbådelaug tæller for tiden 90 både.

Etablering af fortøjningsbroerne inde i havnen er første del af en femårs plan. Næste etape er etablering af en flydebro til lystfiskerne.

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top