Glæde i Hanstholm: Plads til både møller og surfere

Et møde mellem surfklubben NASA og GPP Vind, der står bag et mølleprojekt med tre store vindmøller ved Hanstholm Havn, resulterede i, at der -formentlig- bliver plads til både vindmøller og surfere:

– Mødet var godt og det er aftalt at der fra deres side skal arbejdes på et løsningsforslag som tilgodeser alle parter, det vil de vende tilbage med inden for kort tid hvor vi så bliver indkaldt til et nydt møde, formentlig indenfor de næste 14 dage, fortæller Stian Eide, formand for surfklubben NASA – Cold Hawaii.

Bølgerne har ellers tidligere gået højt om et omstridt vindmølleprojekt ved havnen. Kort fortalt handler striden om, Thisted Kommune har godkendt, at en af vindmølleprojektets tre møller må rejses tæt på surfspottet Middles, som regnes for at være Nordeuropas bedste.

Planen er, at GPP vind skal opføre møllerne og leje møllepladserne af Hanstholm Havn. Lejeindtægterne skal så være med til at finansiere en planlagt udvidelse af havnen. Men efter dialogmødet onsdag, arbejdes der altså videre med en plan der tilgodeser alle interessenter.

 

Forfatter

Related posts

Top