Gigant-koncern opsiger alle forhandler-aftaler

Lige siden begyndelsen af året, hvor kæmpekoncernen Stellantis blev grundlagt, har der været holdt godt øje med hvert eneste ryk fra en europæiske autobranche.

Stellantis, der har hovedkontor i Amsterdam i Holland, har bilmærker som Fiat, Opel, Alfa Romeo, Peugeot, Jeep, DS og Citroën under sine vinger. Det helt store spørgsmål har været, om alle bilmærker i fremtiden vil bestå og hvordan de nuværende aftaler med forhandlerne i fremtiden kommer til at se ud.

Torsdag kom der så endelig nogle svar på bordet: Samtlige forhandlere af koncernens bilmærker er blevet opsagt med udgangen af denne måned. Opsigelsesperioden er 24 måneder. Det skriver bilstesteren.dk.

Opsigelserne rammer flere bilhuset i Nordvestjylland – herunder bl.a JL Auto, UJS Biler og Thybo Biler i Thisted.

Henover sommeren vil en delegation fra Stellantis ifølge det online bil-magasin se nærmere på, hvordan fremtidens forhandlernetværk i Danmark og det øvrige Europa skal være.

Stellantis er en multinationel bilkoncern, der blev grundlagt den 16. januar 2021 som følge af fusionen mellem PSA-gruppen og Fiat Chrysler Automobiles. Koncernen sælger godt 7 millioner biler om året og er verdens fjerdestørste bilproducent efter Toyota Motor, VW og Renault/Nissan.

Arkivfoto: Thybo Biler

Forfatter
Top