GF1’ere på praktikpladsjagt i Thy Mors

Intet mindre end 120 GF1-elever var sat i stævne, da Cimbria, Dolle, BILA og HE-VA i uge 39, åbnede dørene og inviterede EUC Nordvests elever fra de merkantile og tekniske erhvervsuddannelser på virksomhedsbesøg.

Besøget er et led den såkaldte ’Praktikpladsuge’, hvor eleverne skal inspireres og klædes godt på til den forestående praktikpladssøgning.

Tidligere var aktiviteterne omkring praktikpladssøgning fordelt ud over hele semestret, men sidste år prøvede man for første gang at samle faget ’Praktikpladssøgning’ i ét fælles, koncentreret forløb for alle GF1-elever. Det viste sig at være en rigtig god løsning både for elever, undervisere og virksomheder, og derfor har man valgt at gentage successen.

– Vi har igen i år fået sammensat et inspirerende og spændende forløb med en række forskellige aktiviteter, der samlet set giver eleverne et rigtig godt udgangspunkt for praktikpladssøgningen. Der har været forskellige aktiviteter på skolen, hvor eleverne blandt andet har skulle lære at skrive en god ansøgning og CV, og hvor de har prøvet kræfter med at lave en elevatortale, ligesom vi fik besøg af Carsten Hedemann fra NetIP, der fortalte de unge mennesker om nogle af de krav, der er til dem i dag, og som samtidig gav dem nogle gode råd med på vejen i deres jobjagt, fortæller underviser Pernille Tegtmeier Christensen fra EUD/EUX Business.

Herudover har man haft en bred vifte af aktiviteter ude af huset.

– Vi har et utrolig godt samarbejde med det lokale erhvervsliv, og det kommer os til gode i en uge som denne, hvor både Cimbria, Dolle, BILA og HE-VA har stillet sig til rådighed og har åbnet dørene for vores elever, fortæller hun videre.

Foto : Dolle

God opbakning fra lokale virksomheder
Noget af det, eleverne har glædet sig allermest til i praktikpladsugen har været virksomhedsbesøgene hos de lokale virksomheder, og Pernille Tegtmeier Christensen og hendes kollegaer er derfor også glade for, at de lokale virksomheder har valgt at bakke flot op om initiativet.

– Det er jo fantastisk, at vi har lokale virksomheder, som er så store, at de kan rumme at få besøg af 120 elever på én gang, og som samtidig er så alsidige i deres aktiviteter, at de faktisk kan rumme alle uddannelsesretninger. Da vi besøgte Cimbria for eksempel, fik alle elever en rundtur på hele matriklen, og herudover besøgte de enkelte uddannelsesretninger så netop dén afdeling, der har relevans for deres specifikke uddannelsesretning. På den måde blev det et meget målrettet og vedkommende virksomhedsbesøg for den enkelte elev, siger hun.

Foto : BILA og DOLLE.

Forfatter

Related posts

Top