GF donerer hjertestarter til Sillerslev Havn

Med langt til nærmeste ambulance og sygehus er Sillerslev Havn placeret i det sydvestlige hjørne af Mors. Gennem sommersæsonen finder mange mennesker til dette smukke sted for at bade på en af øens bedste sandstrande og opleve den unikke fjordnatur. I de senere år har de frivillige på havnen arbejdet på at skabe trygge rammer for de besøgende på havnen, og der har længe været et ønske at have en hjertestarter. Det fik den aktive lokale pensionist Bent-Ole Jensen til at gøre noget.

– Jeg fik den ide at søge det lokale forsikringsselskab GF Skive, Thy og Mors om et sponsorat til en hjertestarter. Jeg undersøgte, om vi kunne skaffe pengene til en hjertestarter, og mange i byen syntes, det var en god ide. Lokalt har vi samlet de 8000 kr. ind til at lave skabet til hjertestarteren på siden af Sillerslev Hus, som vi kalder fælleshuset her på havnen. Menighedsrådet har valgt at betale for service 10 år frem, og andre har hjulpet med arbejdskraft, forklarer Bent-Ole Jensen.

Bent-Ole Jensen har til dagligt sin gang med opsyn på Sillerslev Havn, og han er også en del af lørdagsholdet, der er en gruppe af frivillige, der går og laver forefaldende arbejde.

For Lasse Rytter Leander, der er afdelingschef i GF Skive, Thy og Mors var henvendelsen fra Sillerslev noget, han kunne gøre noget ved.

– Vi har i GF Skive, Thy og Mors arbejdet med et projekt, hvor folk kan komme ind på vores tre lokale kontorer og låne en hjertestarter helt gratis til deres arrangement. I den forbindelse havde vi en hjertestarter i overskud. Da vi fik henvendelsen fra Bent-Ole Jensen, var det oplagt at give den til Sillerslev Havn. Vores udlåns-hjertestartere har allerede reddet liv, og vi ved derfor, hvor vigtigt det er at have det rette hjertestarterudstyr ved hånden hvis uheldet er ude, fortæller Lasse Rytter Leander.

Foto: Pressefoto GF Forsikring

Forfatter
Top