Gevinster ved vejudvidelse skal høstes

Før sommerferien var der godt nyt til bilisterne i Thy og Mors, da en udvidelse af Rute A26 fra Hanstholm henover Mors blev præsenteret.

I morgen besøger erhvervsminister Simon Kollerup (S) Vilsund Blue på Mors, som blot er én af de lokale virksomheder, der får gavn af den øgede kapacitet på strækningen. Muslingevirksomheden ligger nemlig tæt ved hovedvejen og er afhængig ruten til både at kunne transportere muslinger og medarbejdere frem og tilbage.

– Med udvidelsen af Rute A26 har vi sikret, at de ydre forudsætninger for lokal vækst og sammenhold bliver styrket. Vilsund Blue er en pionér inden for bæredygtigt havbrug, og jeg er spændt på at høre mere om, hvordan de håber at få gavn af vejudvidelsen, siger Simon Kollerup forud for sit besøg i morgen formiddag.

Når udvidelsen går i gang om få år, bliver det også lettere for muslingeproducenten at transportere sine varer til udlandet – noget Vilsund Blue i forvejen gør i stor stil.

– Med sin stærke eksportprofil er Vilsund Blue præcis den type virksomhed, der er med til at sikre, at vi har råd til velfærden i Danmark. At vi med vejudvidelsen kan skære ned på spildtid, kommer forhåbentlig mange virksomheder og pendlere i området til gode, siger Simon Kollerup.

Privatfoto

Forfatter

Related posts

Top