Geologiens Dage på Fur

I anledning af det landsdækkende event ”Geologiens Dage” arrangerer geologerne fra museet på Fur både rundvisning i fossil-udstillingen og en guidet tur til Knudeklint lørdag d. 16. september.

Geologisk rundvisning på museet
Siden slutningen af den sidste istid har der boet mennesker på Limfjordsøen Fur. Men længe før den tid – for 55 mio. år siden – blev det sjældne jordlag moler dannet. På denne rundvisning kan man høre mere om landskaberne og de geologiske forhold på øen og høre mere om museets enestående samling af 55 mio. år gamle forsteninger fra moleret (diatomit): fisk, fugle, skildpadder, insekter, træer og planter.

Foto: Museum Salling. Geologisk rundvisning med museumsinspektør Bo Schultz

Den geologiske rundvisning starter kl. 10.15 og har en varighed af ca. 45 minutter; det er gratis at deltage, når der er betalt almindelig entré til museet.

Geologisk vandring til Knudeklint
En dejlig vandretur ved Limfjorden. Vi hører om molerets oprindelse, de vulkanske askelag, ser på de mange geologiske lag i skrænterne, finder ledeblokke og muligvis også en forstening eller to. Måske skal vi ”på vulkaner”, og vi skal nyde den storslåede natur. Turen er gratis og meget børnevenlig men er ikke egnet for gangbesværede.

Foto: Museum Salling. Geologisk vandring til Knudeklint på Fur.

Den geologiske vandring starter kl. 13 ved P-pladsen ved stranden for enden af vejen ved campingpladsen og har en varighed af ca. 2 timer.

Læs mere om ”Geologiens Dage” på www.geologiensdage.dk

Foto: Flyttilfur.dk

Forfatter

Related posts

Top