Generationsskifte i Thisted-virksomhed

To yngre medarbejdere har købt andele i Akea Automation ApS i Thisted, der fremstiller højt specialiceret udstyr til håndtering og forarbejdning af metalemner. Sidste år blev virksomheden  udnævnt til succesvirksomhed af Sparnord og BDO

De to medarbejdere, der nu har fået appetit på at være en del af ejerkredsen og hjælpe med til at bære succesvirksomheden videre, er Rasmus H. Balle på 34 år og 39-årige Kasper N. Bilstrup. Begge har været ansat en del år som henholdsvis softwareingeniør og salgsingeniør, og har derigennem en dyb indsigt i virksomhedens kompetencer.

De to nye anpartshavere i ejerkredsen markerer begyndelsen på et generationsskifte, som skal sikre, at virksomheden og den 40 ansatte kan fortsætte den positive udvikling.

– Vi er glade for, at de nu vil tage del i det økonomiske ansvar, siger administrerende direktør Jan Kloster Pedersen, der selv var med til at få etableret Akea for mere end 20 år siden.

Han fortæller, at den gamle ejerkreds er tilfredse med at have taget dette skridt:

– Vi har sikret os et lokalt ejerskab, og at virksomheden kan fortsætte den positive udvikling.

75 procent virksomhedens omsætning når til lande i stort set hele verden. Blandt andet Kina, hvor det har vist sig, at ”Riget i midten” er et stort og fortsat voksende marked for udstyr fra Akea Automation ApS. Blandt andet fremstiller firmaet maskiner til fremstilling af bildele, og i Kina sælges der i øjeblikket omkring to millioner nye biler hver måned.

Akea indviede en ny tilbygning for at par år siden, men fremgangen har været så stor, at der skulle en ny bygning til. Den blev taget i brug sidste sommer.

LÆS OGSÅ:

Thistedfirma udnævnt til Succesvirksomhed 2019

 

Foto: Bertel Bolt Jørgensen

Forfatter

Related posts

Top