Genåbning: Her er rammerne for de ældste skoleelever

Fra mandag den 18. maj tages endnu et skridt i genåbningen af Danmark, og her vil mange børn, elever og ansatte møde op til en ny hverdag.

Ud over den nye vejledning med sundhedsfaglige anbefalinger, som Sundhedsstyrelsen offentliggjorde den 10. maj om blandt andet afstand og hygiejne, er der nu vejledninger klar for hverdagen i vuggestuer og børnehaver samt på skoler og uddannelsesinstitutioner på Børne- og Undervisningsministeriets område.

For grundskoler, ungdoms- og voksenuddannelser vil elever fortsat blive nødundervist, da det ikke vil være muligt at leve op til almindelige standarder for undervisning, herunder normalt timetal, alle steder, skriver Børne- og Undervsningsministeriet på sin hjemmeside.

Ministeriets vejledninger skal kunne oversættes konkret og lokalt til den enkelte skole eller institution.

– Jeg ved godt, at retningslinjerne ikke svarer på alle spørgsmål, der er derude. Men vi er i løbende dialog med alle fra lærere og pædagoger til institutioner og kommuner, og vi lytter til de udfordringer, som de oplever. Nogle spørgsmål dukker først op, når hverdagen er gået i gang, og dem må vi så svare på, i takt med, at de dukker op, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Det vil fortsat bero på en lokal beslutning, hvornår og hvordan skoler og uddannelser kan åbne for de elever, der er en del af genåbningens anden fase. Derfor forventes alle ikke at være klar til at åbne på samme tid og i samme form, men åbningen vil ske løbende fra mandag den 18. maj.

Vejledningerne for efterskolerne er foreløbige, da der i samarbejde mellem efterskolerne, de frie fagskoler og sundhedsmyndighederne udarbejdes nærmere vejledninger, der skal sikre, at smitterisikoen mindskes mest muligt.

Se hvilke rammer og vejledninger der gælder HER.

Forfatter

Related posts

Top