Gasværksvej omdannes til KulturVejen

Gasværksvej er en helt almindelig gade med byhuse i Nykøbing Mors. Men hvert år i august forvandles gaden til ”KulturVejen”, der forbinder Kulturmødets centrale plads med resten af byen. Men KulturVejen forbinder også vejens beboere med Kulturmødet – og med hinanden.

KulturVejen, kommer til at byde på mere end 160 arrangementer og tilbud om fordybelse i samtaler og kunst.

Liv på Gasværksvej og i Monas Hus
Langs vejen finder man en lang række organisationer, der tilbyder både samtaler og events til publikum. Det gælder f.eks. Aalborg Universitet, Thisted Kommune, EUC Nordvest, Foreningen Norden, Grundtvigsk Forum og mange flere. Igen i år kommer Monas Hus til at summe af liv og mennesker, f.eks. til kunstnermøder, jazz, fællessang, samtaler, guidet fælleslæsning og verdenshøjskole.

Forfatter Hanne Vibeke Holst gæster KulturVejen

Også en række private beboere åbner deres stuer, køkkener, garager og baghaver for Kulturmødets gæster. En af dem er Gry Skaarup, der nu for tredje år i træk åbner sit hjem i forbindelse med Kulturmødet.

– Det har været en helt fantastisk oplevelse at være vært for arrangementer under Kulturmødet. Jeg fik nogle oplevelser, jeg ellers aldrig ville have fået ved selv at gå rundt på Kulturmødet. Samtidig har samarbejdet omkring Kulturmødet været med til at tilføre en masse liv og styrke til naboskabet og sammenholdet her på vejen. Vi bor ikke kun på Gasværksvej – vi er også stolte over at bo på KulturVejen! Det er en god måde at lære sine naboer bedre at kende på, fortæller Gry Skaarup, beboer på Gasværksvej.

Carportsamtaler, jamaftener og jazz
Eksempelvis vil besøgende kunne opleve fællessang fra balkonen i Monas hus, hvor lagener med sangtekster rulles ned fra huset, forfattersamtaler med blandt andet Jens Blendstrup, Morten Sabroe og Iben Mondrup over køkkenbordet hos Gry Skaarup, Carportsamtaler med DR’s Kulturdirektør Tine Smedegaard, journalist Adrian Lloyd Hughes og kulturordførerne Bertel Haarder og Rasmus Nordqvist.

Journalist Adrian Lloyd Hughes

For de friske vil der også være morgenyoga i haven hos Else Marie Munk, og P8 podcast-serien Jazz og Bøger byder indenfor med forfatter Hanne-Vibeke Holst, som fortæller, hvordan jazz inspirerer i skriveprocessen. Der vil også Jamaftener i Monas hus, hvor sanger Rasmus Dissing, Spaniens største flamencostjerner og den egyptiske musiker Yousra El Hawary mødes i en symfoni af fest, farver og rytmer.

– Det er en helt unik ting ved Kulturmødet, at vi ikke kun tilbyder oplevelser på traditionelle scener – men at der også er helt almindelige borgere, der inviterer inden for i deres private hjem. Her kan man få helt særlige oplevelser med kunsten i meget intime rammer. Noget af det vigtigste ved Kulturmødet er mødet og samtalen mellem mennesker. Og det forstærkes i høj grad af, at borgere åbner deres hjem og byder indenfor, fortæller Trine Bang, direktør for Kulturmødet.

”Er du nysgerrig på at se, hvordan fremtidens Gasværksvej kunne se ud? Under kulturmødet vil Morsø Kommune have en stand ved Gasværksvej 29. Her vil der være mulighed for at se de foreløbige skitser af fremtidens Gasværksej, der er lavet af kunstneren Tina Maria Nielsen. Den 24. august kl.13 og kl.15.15 vil Tina Maria Nielsen desuden være på standen, hvor hun vil fortælle om de foreløbige skitser, samt hendes kunstneriske overvejelser.”

Slået op af Morsø Kommune i Onsdag den 15. august 2018

Fakta

· Der er planlagt ca. 160 arrangementer på KulturVejen under Kulturmødet Mors 2018

· Kulturmødet Mors arrangeres af den selvejende institution Kulturmødet og realiseres i samarbejde med Morsø Kommune og Region Nordjylland.

· Kulturmødet støttes af Kulturministeriet samt en række fonde og sponsorer

· Kulturmødet afholdes i 2018 for sjette gang

· I 2017 deltog ca. 23.000 i Kulturmødet

· Programmet kan ses via Kulturmødets app eller på kulturmodet.dk

Forfatter

Related posts

Top