Gabende hul giver ny usikkerhed om sygehusene

Et gabende hul i pengekassen i Region Nordjylland betyder, at der ved de kommende budgetforhandlinger skal findes en kvart milliard kroner i besparelser.

Regionerne og regeringen forhandler lige nu om regionernes økonomi for 2016, og så længe man ikke kender udfaldet af de forhandlinger, ved Region Nordjylland heller ikke, hvor mange flere besparelser, de skal finde.

Sygehuse i spil
Forvaltningen har lavet et sparekatalog, hvor sygehusene også indgår i.

Det er allerede besluttet at lukke i Nykøbing og Dronninglund for at dække hullet på 40 mio. kr. på sygehusområdet, men hullet ser ud til i værste fald at være dobbelt så stort og det vil kræve endnu flere besparelser.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristoffer Hjort Storm peger overfor Nordjyske på muligheden af at lægge hele ledelsen af samtlige sygehuse i regionen eet sted – på Aalborg Univesitetshospital.

Regionsrådsformand Ulla Astmann tror ikke på, at der kan hentes ret meget mere på sygehusene, mens SF’s Lene Linnemann ikke afviser, at andre sygehuse kan komme i spil og har bedt om yderligere materiale omkring Hobro Sygehus.

Den konservative Per Larsen afviser at pille ved Hobro Sygehus, da man ikke kan rumme patienterne andre steder ligesom han freder sygehuset i Frederikshavn.

Lukker man i Frederikshavn vil borgere i fx. Skagen få en times kørsel til nærmeste hospital i Hjørring og det vil formentligt medføre løftede øjenbryn på Christiansborg.

Forfatter

Related posts

Top