Fyrspillene i Sydthy modtager pris

Fyrspillene har netop modtaget Andelskassens “Sammen kan vi mere” pris og 15.000 kr.

Hvert år uddeles prisen til små og store initiativer, der skaber glæde og sammenhold lokalt. På aktionærmødet i Ikast den 13. marts 2017 var Fyrspillene i Sydthy en af modtagerne.

I sin indstillingstale fremhævede aktionærrådsformand Allan Kirk, at Fyrspillene i Sydthy – der siden 1984 har opført et årligt egnsspil i Sydthy – har et enestående koncept i Danmark, fordi:

– Der hvert år skrives et nyt skuespil med udgangspunkt i en lokal historie og/eller lokalitet.
– Der hvert år spilles på et nyt sted med relation til historien i spillet.
– Det årlige fyrspil udelukkende gennemføres af frivillige – dvs. både instruktør, skuespillere, sminkører, regissører, kostumefolk, lys- og lydfolk m.fl. Forfatteren får som den eneste honorar for sit arbejde.

Vigtig egnsaktivitet
Det årlige egnsspil er en meget vigtig aktivitet for egnen, og der skabes gennem arbejdet en kulturel identitet og bevidsthed om egnens historie – også i et større perspektiv. Derudover skabes der et netværk på tværs af generationer og sociale såvel som uddannelsesmæssige forskelle. Få aktiviteter rummer alle disse elementer på én gang. Foreningen søger til stadighed at udvikle de medvirkendes færdigheder gennem kurser i løbet af året og ved at give dem nye udfordringer. Der er fokus på valg af kvalificerede dramatikere og dygtige instruktører, som kan bidrage til dette.

Fyrspillenes formand Heidi Søgaard Madsen modtog prisen på foreningens vegne.

Forfatter

Related posts

Top