Fyringsrunde: Medarbejderne på Nordjyske strejker

Medarbejderne på Nordjyske Medier strejker, i det mediekoncernen selv kalder for en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Arbejdsnedlæggelsen betyder, at avisen ikke udkommer i dag – ej heller i en digital version.

Medarbejderne startede strejken allerede i går eftermiddags i kølvandet på en række fyringer i den nordjyske mediemastdont som et led i en større sparerunde. Årsagen til fyringerne skal findes i faldende indtægter i forhold til annoncerne i særligt ugeaviserne. Det skriver Journalisten.dk.

I alt er 7 medarbejdere blevet fyret mens én har valgt en frivillig aftrædelse.

– De seneste to år er annonceomsætningen og -indtjeningen for vores ugeaviser blevet presset hårdt, fortæller chefredaktør Lars Jespersen Foto: Nordjyske Medier

– De seneste to år er annonceomsætningen og -indtjeningen for vores ugeaviser blevet presset hårdt, sådan som det også ses i andre mediehuse. Samtidig har de nærlokale sites ikke fået tilstrækkeligt godt fat i såvel brugere som omsætning, så den digitale vækst kompenserer ikke for faldet på print, oplyser chefredaktør i Nordjyske Medier Lars Jespersen i en mail til Journalisten.dk.

Tidligere på ugen kom det frem, at Nordjyske Medier ville nedlægge op mod 12 redaktionelle stillinger på ugeaviserne. Som led i sparerplanerne sløjfes 99.000 ugentlige aviser, så nordjyderne ikke længere får mere end én ugeavis.

Blandt andet er det blevet besluttet at lukke ugeavisen i Hanstholm.

Foto: Nordjyske Medier

Forfatter
Tags

Related posts

Top