Fusion med DTU styrker forskning i Nykøbing

Søstjernerne er et voksende problem for livet i Limfjorden og det er noget af det, der forskes i at løse på Dansk Skaldyrscenter i Nykøbing. Centret bliver nu en del af DTU.

– Og det er ikke en hemmelighed, at det ikke har været nemt for en erhvervsdrivende fond at stå for driften. Derfor bliver ændringen en fordel, vurderer Jens Kjerulf Pedersen til Nordjyske.

Han har hidtil været direktør for Dansk Skaldyrcenter og som nu bliver sektionsleder under DTU Aqua.

Jens Kjerulf Pedersen mener, at fusionen vil styrke forskningsmulighederne og det har allerede vist sig at være rigtigt. Centret ansatte i foråret en seniorforsker og en almindelig forsker.

– Vi har stor fokus på spørgsmålet om søstjernes fremgang i Limfjorden. Det påvirker fiskeriet rigtig meget, men samtidig kan søstjernerne måske blive en ny proteinkilde, siger Jens Kjerulf Petersen til bladet.

I fremtiden vil centret råde over stor ekspertise inden for forskning i skaldyr, tang og søstjerner. Der er omkring 15 ansatte på Dansk Skaldyrcenter, hvoraf seks er forskere.

Fusionen mellem Dansk Tekniske Universitet og Dansk Skaldyrcenter bliver tirsdag 17. juni markeret på centret i Nykøbing Mors.

Forfatter

Related posts

Top