Fusion er en realitet: Sparekasse og bank smelter sammen

For godt en måned siden blev det i en pressemeddelelse oplyst, at bestyrelserne i Salling Bank A/S, som bl.a. har en afdeling i Nykøbing, og Sparekassen Vendsyssel, som har flere filialer i både Thy, Struer og Lemvig, havde indgået aftale om at søge en fusion mellem de to pengeinstitutter med Sparekassen Vendsyssel som det fortsættende pengeinstitut.

I aftes blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i Salling Bank. Her stemte 99% af bankens aktionærer for en fusion. Dermed er det efter 144 år slut med Salling Bank.

Peter Vinther Christensen har været direktør i Salling Bank i 26 år.

I starten af året udstedte Finanstilsynet en række påbud til Salling Bank, men Peter Vinther Christensen, der gennem de sidste 26 år har været direktør i banken afviser, at kritikken er baggrunden for fusionen.

Ifølge mediet FinansWatchs oplysninger, står den nu afgående bankdirektør til at få fire gange sin løn i 2019 som lød på 2,7 millioner kroner korrigeret for et jubilæumsgratiale, udbetalt.  Dermed lander hans vederlag på 10,8 millioner kroner. Det er det dobbelte af, hvad han ville have fået, hvis bankerne ikke stod til at fusionere.

Forfatter

Related posts

Top