Fuldt hus i Blidstrup på Efterskolernes Dag

På Blidstrup Efterskole havde elever og medarbejdere alt hvad de kunne gøre med at modtage og servicere de mange gæster til Efterskolernes Dag, som løb af staben i går.
De fem linjer; multisport, des-art, kok, håndværker og ridning trak gæster fra nær og fjern, men også skolens to nye fag e-sport og svæveflyvning havde stor interesse blandt de fremmødte.
– Vi bestræber os på at gøre dagen så autentisk og spændende som mulig, med bl.a. linjefagene kørende, åbne værelser og værksteder og sørger for, at vores gæster bliver taget godt imod med elevrundvisninger og medarbejdersamtaler og selvfølgelig godt til ganen. Det er efterhånden en tradition at vores valgfag “det søde liv” med underviser Hege Solhaug i spidsen disker op med lækre og flot pyntede kager, fortæller Iben Have fra Blidstrup Efterskole.

Masser af muligheder for at prøve faciliteterne af
Hele ideen bag Efterskolernes Dag er, at vi give potentielle elever muligheden for at prøve faciliteterne af før, at de tager beslutning om, hvorvidt de har lyst til at komme på efterskole eller ej og om den skole de besøger, er den rigtige til den enkelte elev.
– Vores ridelinje og muligheden for at tage egen hest med er altid et hit, og ligeledes trækker håndværkerlinjen hvert år mange interesserede. Vi har plads til 24 heste på skolen og har sidste skoleår været nød til at ansætte en ridelære mere. Tiden vil vise om vi måske yderligere er nød til at udvide staldområdet, siger Iben Have.

Håndværkerlinjen blev ligeledes optimeret i skoleåret 2016/17 med en mere modul-baseret struktur, så man i løbet af et skoleår vil blive præsenteret for tre områder, nemlig “træ og el”, “motor og metal” samt “bygge og anlæg”.
– Strukturen med de tre moduler, med færre elever på hvert område har givet mere tid til den enkelte, og ro til virkelig at kunne fordybe sig. Desuden kommer man på håndværkerlinjen i erhvervspraktik i lokale virksomheder med gode muligheder for senere læreplads, er i brobygningsforløb på EUC Nordvest i Thisted, samt får certifikat i bl.a. svejsning, fortæller Iben Have.
Nye fag i luften og nede på jorden
I år præsenterede Blidstrup Efterskole to nye fag svæveflyvning og e-sport, hvilke også fik stor opmærksomhed.
– Vi har indgået et samarbejde med SvæveThy i Tødsø, hvor vores elever bliver undervist og slutteligt kan ende op med at blive certificerede svæveflyvere. E-sport er varetaget af den erfarne instruktør Christopher Hübner fra Digital Regiment i Skive. I faget lægges der vægt på koordination, kommunikation og sociale kompetencer, og ikke mindst en sund gaming kultur med fokus på kost og fysisk- og mental træning, fortæller Iben Have.
I faget e-sport undervises i Counter Strike og League of Legends.
Forfatter

Related posts

Top