Frustreret handelschef savner klare linjer fra regeringen

Alt imens landets storcentre er blevet beordret lukket i forsøget på at inddæmme smitten af coronavirus, står det de øvrige butikker i blandt andet landets gågader frit for, om de vil holde åbent eller ej.

Men det har skabt både tvivl og frustration blandt butiksejerne. For hvis de frivilligt vælger at lukke ned, så er der umiddelbart intet i regeringens hjælpepakker der gør, at de er berettiget til at få kompensation. Reglerne siger nemlig, at man ikke må bringe sin omsætning kunstigt ned for at få del i hjælpepakkerne:

Michael Vendelbo. Arkivfoto: Pressefoto

– Det fylder super meget ved mine medlemmer, da der både er pres på fra kunderne samtidig med at de (butiksejerne, red.) kan ende i en situation hvor de uhensigtsmæssigt havner i en kategori af bevidst svindel, siger Michael Vendelbo der er handelsstandschef i Thisted Handel- og Industriforening (THI).
.

.
– Og det er jo det vi mangler en 100% afklaring omkring: Er det rigtigt eller er det ikke rigtigt, siger Michael Vendelboe.

Flere af medlemsbutikkerne i THI har direkte adspurgt kunderne om de mener, at butikken fortsat skal holde åbent.

– Og der er svaret klart, at kunderne opfordrer til at butikkerne holder lukket, fortæller Michael Vendelboe.

Gråzone
Derfor efterlyser Michael Vendelboe på vegne af sine medlemmer et klart svar Erhvervsminister Simon Kollerup og den øvrige regering:
.

.
LÆS OGSÅ:

Simon Kollerup svarer på nødråb fra Thy

 

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top