Frivilligt arbejde: Mødrehjælpen har mod alle tendenser vokseværk

Mens mange af landets frivillige organisationer nærmest på daglig basis kæmper med at finde frivillige, er situationen en helt anden hos Mødrehjælpen, der er en socialhumanitær organisation, der rådgiver og støtter gravide og børnefamilier i en svær situation.

I løbet af de senere år er der over hele landet åbnet nye afdelinger, blandt andet i Thisted hvor omkring 30 frivillige i øjeblikket er engangeret. En af dem er Lisbeth Møller:

– Det er fordi, de (Mødrehjælpen, red.) står for noget, jeg godt kan lide. Det der med at hjælpe familier og børn, der ikke har økonomisk overskud. Man gør en forskel og hjælper familier, der er ramt, siger Lisbeth Møller til TV Midtvest.

Mødrehjælpen er på landsplan gået fra 1339 frivillige i 2016 til 1906 sidste år.

Andre organisationer savner frivillige
Men det er lidt et særsyn at Mødrehjælpen de senere år har kunne åbne flere nye afdelinger. Mange andre organisationer kæmper nemlig med at tiltrække nok medlemmer.

– Det vi ser er en stigende skepsis over for traditionelle organisationer. Hvis ikke de (organisationerne, red.) giver de frivillige mere selvbestemmelse, så mister de dem, fortæller Thomas Boje, der er professor i sociologi og ekspert i organisationer ved Roskilde Universitet til TV Midtvest.

Foto: Mødrehjælpen

 

Forfatter

Related posts

Top