Frivillige til Fyrspillene i Sydthy søges

Traditionen tro skydes forberedelserne til næste sommers fyrspil i Sydthy i gang med en informationsaften.

Denne gang foregår det den 15. november kl. 19.30 på Bedsted Skole. Alle, der måtte have en lille skuespiller, kulissebygger eller sypige i maven er velkomne.

På informationsaftenen kan alle, der har lyst til at være med, høre mere om næste års forestilling, Oprøreren fra Thy, der handler om en af de helt store pionerer i dansk skolevæsen, Christen Kold. Og det bliver både dramatisk og humoristisk, lover de to instruktører bag fyrspillet, Flemming Lodberg Jensen fra Ydby og Jesper Krogh fra Hørdum.

Stykket om Christen Kolds liv er skrevet af dramatiker og krimi-forfatter Brian Wind-Hansen, og det udspiller sig som et tilbageblik i glimt af Kolds liv, da han ligger på sit dødsleje.

Mange opgaver i (fyr)spil
Manuskriptet er stort set det eneste, som fyrspillene køber sig til, resten klares af de frivillige.

– Vi ikke kun er på udkig efter skuespillere. Vi har også brug for masser af frivillige til for eksempel til at bygge kulisser, stille tribuner op eller sy kostumer. I år søger vi også en regi-koordinator og en sufflør. Så jeg vil opfordre alle, der har lyst til at være med, til at kigge ind den 15. november, siger formand for foreningen Fyrspillene i Sydthy, Heidi Søgaard Madsen.

Prøverne til fyrspillet går for alvor i gang i begyndelsen af februar, og der øves på Bedsted Skole frem til midt i maj, hvor prøverne rykker til udendørsscenen på proprietærgården Kovstrup indtil premieren i slutningen af juni.

Forfatter

Related posts

Top