Nationalpark Thy nomineret til førstehjælpspris

De frivillige og fastansatte i Nationalpark Thy er én blandt tre finalister der kan vinde årets Førstehjælpspris – prisen uddeles af Røde Kors og privathospitalet Aleris-Hamlet.

Nationalpark Thy dækker over 244 kvadratkilometer og har flere tusinde besøgende hvert år. De besøgende tager nationalparkens frivillige sig af, og når de slår sig, er det også de frivillige, der kommer dem til undsætning. Det er nemlig obligatorisk, at man skal kunne førstehjælp som ansat eller frivillig i Nationalpark Thy, og derfor er de nomineret til Førstehjælpsprisen 2019.

– Man kan komme ud for meget som frivillig, hvor førstehjælpskurset bliver nyttigt. Gæsterne kan snuble over en gren, blive bidt af en hugorm eller skære sig på et stykke glas på stranden, siger Lene Holst, som er frivillig i Nationalpark Thy.

Nationalparken har i alt ni fastansatte, som får genopfrisket sit førstehjælpsbevis i år, og mere end 100 frivillige, hvoraf halvdelen har et opdateret førstehjælpsbevis. I nationalparken findes der flere hjertestartere, og planen er at der skal være endnu flere.

Vinderen af Førstehjælpsprisen 2019 bliver kåret 4. april.

Foto: Mette Johnsen

Forfatter

Related posts

Top