Frisør i Thisted er klar til at åbne imorgen

En minutiøs gennemgang af procedurer i samarbejde med Dansk Arbejdsmiljø betyder, at frisørforretning i Thisted er klar til at åbne i morgen – hvis det skal være.

– Der er ikke noget i vejen for, at vi åbner i morgen – med de procedurer, vi nu indfører.

Sådan lyder det selvsikkert fra Ulla Hyldgaard, cheffrisør hos Karma i Thisted.

I samarbejde med Mona Lagoni, Dansk Arbejdsmiljø, har Ulla Hyldgaard gået salonen igennem fra A-Z, og de er enige om en række tiltag, der skal forebygge spredning af smitte med covid-19.

– Vi er gået meget grundigt til værks. Det drejer sig om at kortlægge arbejdspladsen, som var det en intensiv afdeling på et sygehus, pointerer Mona Lagoni.

Mona Lagoni har arbejdet som lungefysioterapeut på en intensiv afdeling og har behandlet patienter i karantæne. I en årrække har hun desuden virket som arbejdsmiljøkonsulent, hvor hun har vejledt virksomheder i forhold til sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen. Nu er hun selvstændig arbejdsmiljørådgiver, og Corona-krisen fik hende til at overveje, hvordan hun kunne bruge sine samlede erfaringer proaktivt.

I relation til Karma er alle rutiner i salonen blevet vurderet trin for trin. De har især set på, hvordan kunder og personale bevæger sig og er i berøring med hinanden – eller de samme ting.

Bakken ligger klar med de steriliserede værktøjer, der bruges i salonen. Foto: Diana Holm

Allerede ved knagen til overtøjet hænger der et skilt om at huske håndsprit. Hver ny kunde henvises direkte til en frisørstol, så brugen af ventepladser minimeres. Betjeningsstolen er naturligvis sprittet af efter den seneste kunde. Kapper bruges kun én gang, før de vaskes. Alle kunder skal som helt fast praksis have vasket hår, inden de klippes. Alle sakse og værktøj bliver steriliseret mellem hver klipning, der bruges handsker ved farvning af bryn og vipper – og endelig får hver kunde serveret en bakke med en klud med æteriske olier, der er behandlet antibakterielt med forvarmning i en mikrobølgeovn – til at vaske hænder eller ansigt i. Der er også sprit og håndcreme på bakken.

Derudover skal alle skjorter og bluser skiftes, når det er fyraften, der ikke bliver slæbt virus med hjem.

De to kvinders initiativ er udtryk for rettidig omhu.

– Hvis vi skal undgå en for stor afmatning i dansk økonomi, så skal erhvervslivet i gang igen. Det betyder, at virksomhederne har et stort ansvar for at forebygge smittespredning. Jeg vil gerne være med til at gøre det muligt, siger Mona Lagoni.

Det understreges dog, at salonen ikke åbner førend der bliver givet grønt lys fra både regeringen og myndighederne. Salon Karma skruer med andre ord blot op for sikkerheden når Danmark igen åbner op.

Forfatter

Related posts

Top