Friskoleleder: Vi er vidne til et angreb på skolen

Mens Marianne Svenningsen, leder på Øster Jølby Friskole, forleden ikke overfor LimfjordUpdate.dk ønskede at kommentere på et læserbrev hvor både hendes evner som leder og sikkerheden på skolen kritiseres voldsomt, orienterede hun i en mail tirsdag aften forældrene til elever på skolen om det hun kalder for “et angreb på skolen fra en tidligere forælder”.

Pågældende forælder, Steen Pilgaard, er far til en søn, der i maj måned sidste år fik stød i hånden, og efterfølgende måtte bringes til Ålborg Universitetshspital til kontrol. Årsagen til hvorfor drengen fik stød er uvis, idet der i Politiets rapport står, at eleven fik stød af “frithængende ledninger fra stikkontakt, der er monteret på fritliggende bålskur”.

Hvad skete der egentlig?
Men i mailen til forældrene, som LimfjordUpdate.dk er kommet i besiddelse af, fortæller Marianne Svenningsen en anden historie.

I mailen skriver hun bl.a. : “I den omtalte situation, der skete for et år siden, var der tale om en episode, hvor en dreng fandt en genstand i en jerncontainer og stak den i en stikkontakt”.

Om der er tale om, at drengen der fik stød er den samme som satte genstanden i stikkontakten, eller om det har været en gruppe andre elever som andre – bl.a. på facebook – hævder fremgår ikke klart.

Fjender fra tidligere
Marianne Svenningsen har tidligere været skoleleder på andre skoler, og til forældrene skriver hun bl.a. at:
“I skal vide, at skoleledere uundgåeligt vil pådrage sig fjender, når man qua sin stilling er nødsaget til at handle på specifikke situationer. Jeg har således også fjender fra tidligere skolelederstillinger, der vil øjne en mulighed for at lynche mig som tak for sidst”

Facebook-kommentarer gik for vidt
Da LimfjordUpdate.dk tirsdag offentliggjorde læserbrevet på bl.a. facebook, udviklede kommentarerne sig hurtigt, og opslaget blev efterfølgende slettet. Af enkelte kommentarer fremgik det dog, at skribenten på læserbrevet, Steen Pilgaard, ikke er den eneste som oplever Marianne Svenningsens lederstil som kontroversiel. Blandt andet skrev en facebook-bruger at: “Jeg er blevet kontaktet af forældre der har forhørt sig om jeg ville give mit besyv med, da de er bange for, at deres evt. indblanden ville få konsekvenser for deres børn. Og kan såmænd godt forstå dem, de har jo set/oplevet hende.”

I mailen til forældrene understreger Marianne Svenningsen, at situationen blev tacklet efter reglerne, og opfordrer nu forældrene til elever på skolen om at stå sammen:
” Vi har brug for, at forældregruppen står sammen og ikke rider med på den bølge, man har forsøgt at rejse mod vores skole.”

Marianne Svennigsen ønsker ikke at udtale sig til LimfjordUpdate.dk, og afviser også at uddybe situationen overfor forældregruppen: “Jeg er bundet op på min tavshedspligt og kan derfor ikke give Jer forklaringen på forældrenes vrede“.

Forfatter

Related posts

Top