Fremtidens folkemusikere på Heltborg Museum

Heltborg Museum danner tirsdag 16. januar 2018 kl. 19.30 rammen om en helt speciel koncert, hvor publikum får chancen for at opleve Danmarks og dele af Nordens folkemusikstude-rende lige nu.

Det drejer sig om koncert med ”Folkekons”, Syddanmarks Musikkonservatoriums folkemusik-linje og landets eneste af sin slags.

Når ”Folkekons” drager på turné, er det et 15-mand stort orkester, der rejser af sted. Orkesteret består af folkemusiklinjens 9 studerende samt 6 studerende fra konservatoriets fælles-nordiske folkemusikuddannelse Nordic Master. Her er der studerende fra bl.a. Sverige, Finland og Belgien.

”Folkekons” vil tage publikum på en rejse, hvor både det inderlige, det vilde og det medriven-de vil blive udforsket. Koncertprogrammet omfatter et bredt og alsidigt udvalg af både ny-komponeret, skandinavisk og traditionel folkemusik.

Til koncerten vil man kunne høre den bløde lyd fra cello, nøgleharpe og violin, akkorder der flyder ind og ud mellem tonelagene fra harmonika, klaver og bas samt lyden af fløjte, sang og klarinet, der binder det hele sammen. Man vil også helt exceptionelt kunne høre den bel-giske sækkepibes intense og kraftfulde lyd.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Spillestedet Thy.

Forfatter

Related posts

Top