Fremmede fugl, som kom til min rede

Flygtninge, litteratur og religion er aftenens hovedtematikker, når den fjerde udgave af de alternative litteraturevents afvikles i Thisted Musikteater. Publikum kan vanen tro forvente et varieret program, der bl.a. byder på hele to udgaver af forfatteren Martin Jensen.

Endnu engang har en række af Thys kulturaktører lagt sig i selen for at præsentere et oplysende og overraskende litteraturprogram. Den nyeste forskning vil blive serveret sammen med generøse skefulde vækkelseskage – en Vorupør-klassiker – når emnet Indre Mission bringes til bords. Aftenens hovedperson er Martin Jensen, der især er kendt for sine histori- ske romaner.

En forløber til frikadellegate
Den læreruddannede forfatter vil denne sidste februara en i musikteatret bl.a. fortælle om sin roman ”Også på jorden”, der må siges at omhandle noget ganske aktuelt, nemlig vores forhold til de fremmede.

I bogen bliver spørgsmålet om, hvorvidt der skal serveres svinekød i en skoles elevcafé, et centralt stridspunkt. Et tema, der i øvrigt blev udmærket parafraseret i virkelighedens verden for ganske kort tid siden, da det lykkedes for Randers byråd at få placeret den kronjyske købstad på verdenskortet i forbindelse med den såkaldte frikadellegate.

Litteratureventen bliver således også en form for appendiks til KulturRummets flygtninge- fokus, hvor der i løbet af e eråret blev afviklet multikulturelle møder og inviteret til debat.

Du blev min fælle, fordi jeg var ensom
Martin Jensens navnebror er en digter fra Thy, der døde som en ung mand i 1945. Udover sine lyrikaktiviteter forfattede ”den stilfærdige idealist”, som han blev kaldt af Jyllands Posten, tre romaner i løbet af sine sidste leveår.

Den gamle Martin Jensen kan af naturlige årsager ikke være med denne a en, men en anden forfatter, Knud Sørensen, der har indgående kendskab til Thy-digteren, vil berette om en mand, der bl.a. havde vrøvl med bentøjet, nazisterne – og Indre Mission.

FAKTA:
Sted: Thisted Musikteater, Håndværker Torv 1, 7700 Thisted.
Tidspunkt: Mandag d. 29. februar kl. 19.30-21.30.
Pris: 70 kr. 50 kr. for studerende.

Forfatter

Related posts

Top