Fredet markfirben spænder ben for Mors-virksomhed

Et lille fredet markfirben spænder sammen med Danmarks Naturfredningsforening’s lokalafdeling på Mors, ben for en af øens helt store industrier.

Virksomheden Imerys havde i første omgang fået dispentation fra Morsø Kommune til at udvinde moler i overdrevet i Stærehøj. Men på baggrund af klager har miljø- og fødevareankeklagenævnet nu afgjort, at firbenet skal kunne blive boende i fred for udvinding af moler. Det skriver TV MIDTVEST.

Direktør: – Det er noget pjat
Imerys administrerende direktør, Søren Klitskov, ærgrer sig over afgørelsen:

– Min personlige holdning er, at jeg synes, det er lidt pjattet. Men vi skal selvfølgelig overholde landets love og regler, siger han og fortsætter:

– Med de restriktioner der kommer, så giver det os også nogle udfordringer i at have en virksomhed, som vi har her på Nordmors. Vi bifalder under ingen omstændigheder afgørelsen.

Bremser udvikling
Også Meiner Nørgaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget på Mors, er utilfreds med afgørelsen.

– Det her rammer os jo rent faktisk hårdt på vores erhvervsstrategi med udvikling af arbejdspladser. Det her er et af de gamle erhverv, der har udviklet sig op igennem tiden, og det skal de selvfølgelig også have lov til at fortsætte med, siger han til TV MIDTVEST.

Imerys har planer om at grave efter moler i et andet område tæt på overdrevet i Stærehøj – også de planer vil Danmarks Naturfredningsforening Mors have sat en stopper for.

For den lokale naturfredningsforening stopper kampen dog ikke her. Imerys har nemlig planer om at grave efter moler i et andet område tæt på overdrevet, og det vil de også have stoppet.

Foto: Nationalparkthy.dk

Forfatter

Related posts

Top