Franske kampfly i luften over Mors

Opdatering kl. 12.53: Forsvarskommandoen har nu bekræftet, at der var tale om franske kampfly, som fløj over både Mors og Salling fredag og lørdag i sidste uge.

Måske du var en af dem, der lørdag aften oplevede lidt mere larm fra himlen over Mors. Flere læsere har i hvert fald kontaktet redaktionen for at høre hvad støjen skyldtes.

Det har endnu ikke været muligt at få kontakt til Forsvarskommandoens pressevagt, men til Skive Folkeblad oplyser Forsvarskommandoen, at flere franske kampfly lørdag fra sidst på eftermiddagen fløj ind over dansk territorium. Kampflyene hører hjemme på det franske hangarskib “Charles de Gaulle”, der i disse dage ligger i Nordsøen sammen med blandt andre den danske fregat “Niels Juel”.

Også danske kampfly var i luften både fredag og lørdag.

Det må derfor anses for værende overvejende sandsynligt, at det er de samme kampfly som forårsagede larmen over Mors.

– De lå ikke lavt, men sådan nogle larmer rigtig meget, så på en klar himmel kan det godt have lydt som om, de fløj lavt. Men de fløj i 14.000 fod (godt 4,2 kilometer, red.), fortæller pressevagten hos Forsvarskommandoen, Lars Skjoldan, til Skive Folkeblad.

Besøget af det franske hangarskib i Nordsøen er en del af en øvelse i bl.a. Nordatlanten under ledelse af den danske fregat.

“Charles de Gaulle” er et af verdens største hangarskibe og har plads til 2000 mand og kapacitet til 40 fly.

Foto: Genrefoto – der er ikke tale om det omtalte franske kampfly

Forfatter

Related posts

Top