Fransk firma overtager driften af danske lægehelikoptere

Siden 2014 har Norsk Luftambulanse stået for driften af de danske lægehelikoptere. Men fra efteråret 2023 kommer driften af de danske lægehelikoptere på franske hænder.

Det franske selskab SAF Helicopters har sammen med danske Uni-Fly A/S og i konkurrence med to øvrige selskaber vundet udbuddet af de fire akutlægehelikoptere, som regionerne driver i fællesskab.

Den nye kontrakt byder på en lille forbedring, idet to af de nye helikoptere bliver af en større type end de nuværende. De har flere anvendelsesmuligheder, som hvis en patient for eksempel skal flyves fra et hospital til et andet eller skal have specialiseret behandling under længere flyvninger.

Samtidig er der lagt op til en besparelse i forhold til den nuværende kontrakt på 17 millioner kroner årligt.

– Det er en rigtig god nyhed, for det betyder, at vi kan få mere sundhed for pengene, siger Ulla Astman, der er næstformand i Danske Regioner og formand for Region Nordjylland.

SAF Helicopters driver i dag 37 helikoptere, herunder 25 akutlægehelikoptere. Selskabet, der blev stiftet i 1979, opererer blandt andet i Alperne og Pyrenæerne.

Uni-Fly er et mere end 50 år gammelt dansk helikopterselskab, der blandt andet skal hjælpe SAF med løbende service og vedligehold af akutlægehelikopterne.

Kontrakten med SAF har ingen fast udløbsdato. Den kan opsiges af begge parter efter ti år med to års varsel.

/ritzau/

Foto: Presse-fotos.dk

Forfatter

Related posts

Top