Fra idag må vi forsamles flere end 100 personer

Det blev sat til ti, siden blev det hævet til 50, og fra idag ligger grænsen for forsamlinger på 100 mennesker.

Det sker som konsekvens af den politiske aftale, der blev indgået 8. juni. Den betød, at det daværende forsamlingsforbud på ti personer blev hævet til 50 fra 8. juni. Det hæves til 100 fra onsdag, og 8. august bliver det hævet til 200 personer.

Forsamlingsforbuddet blev indført på grund af coronaepidemien i Danmark. Grænsen på ti personer blev indført midt i marts samtidig med nedlukningen af store dele af Danmark.

Lars Østergaard, ledende overlæge på Skejby Hospital og professor ved Aarhus Universitet, påpeger, at der i øjeblikket er godt styr på coronasmitten i Danmark. Derfor, siger han, er det fornuftigt at åbne for større forsamlinger.

– Som det er i øjeblikket, har vi en meget lav forekomst af virusinfektioner i Danmark. På den måde giver det god mening, siger Lars Østergaard.

Ifølge overlægen er det svært at vurdere, om åbningen for større forsamlinger vil betyde flere smittede. Men han understreger, at virus stadig er i samfundet. Og derfor bør man tage sine forholdsregler, når der nu åbnes for forsamlinger på op til 100 mennesker.

– Der er stadig virus i omløb, og langt den største del af befolkningen er modtagelige over for virus. Jo flere man samles, jo vigtigere er det at holde en god afstand og en god håndhygiejne, siger Lars Østergaard.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top