Fra forladt folkeskole til iværksætterhus

Et ungt og kreativt miljø i Vorupør vil slå et slag for iværksætteri. Konceptet hedder ”surf & work” og stedet hedder Silicon VØ.

En flok surfere og iværksættere har indtaget en gammel nedlagt skole i Vorupør og startet et kontorfællesskab, eller som de selv betegner det; et iværksætterhus, hvor de vil gøre alt for at bidrage til udviklingen i lokalsamfundet.

Derfor starter de nu en Crowdfunding‐kampagne, så de for alvor kan få skudt projektet i gang.

Crowdfundingkampagnen kører en måneds tid endnu på Boomerang. I skrivende stund er der indsamlet små 9.000 kroner. Målet er 35.000 kroner.

Formålet med kampagnen er, at få samlet midler ind til en indvendig renovering, så stedet kan blive gjort inspirerende så de kreative sjæle i Cold Hawaii og omegn har lyst til at inde vej dertil:

Artiklen fortsætter under billedet…

Alexander Bengtsen

– Det er vores overbevisning, at iværksætteri er med til at styrke lokalsamfundet, og med det her projekt mener vi, at endnu flere har mulighed for at prøve kræfter med at starte noget op, fortæller Alexander Bengtsen, der er co‐founder og kreativ vicevært for Silicon VØ.

Vigtigt at kunne sparre
En vigtig del af det at være beboer i huset, er at kunne hente sparring hos hinanden og kunne opretholde en sjov og dynamisk dagligdag, som er vigtigt når man står med så krævende et projekt det er at få en virksomhed op at køre.

– Den bedste dag på ugen er mandag, for så starter der endnu en fed uge med gode mennesker,  god sparring og forhåbentlig også et par succeshistorier på forretningsfronten, siger Alexander Bengtsen.

Der er pt. 15 iværksættere tilknyttet Silicon VØ med en fælles filosofi om at ens private interesser skal afspejle ens arbejdsliv. Det skaber kreativitet og større motivation for de projekter der arbejdes med.

Positiv udvikling
Skolen i Vorupør skal ved hjælp af inspirerende og professionelle rammer skabe de bedste faciliteter for iværksætteri og kreativitet i lokalområdet. Med et almennyttigt og non‐proit perspektiv, er det meningen at projektet skal skabe værdi for lokalområdets borgere og erhvervsliv, derfor er al økonomisk overskud også dedikeret til denne proces.

Med de penge en crowdfundingkampagne forhåbentlig vil indbringe til Surf & Work er målet således at tiltrække spændende personligheder og aktiviteter til Vorupør og omegn og biddrage til positiv udvikling, til gavn for beboerne på skolen, lokalmiljøet og turister.

– For at det kan lade sig gøre kræver det, at vores omgivelser er lidt udover det sædvanlige, hvilket den flotte
natur og positive energi i Cold Hawaii heldigvis er med til at bidrage med, slutter Alexander Bengtsen”.

Få flere informationer om projektet og de unge iværksættere på www.surfandwork.dk.

Forfatter
Top