Fra avisen til Museum Thy

Museum Thy har pr. 1. februar 2021 ansat journalist Villy Dall fra Hurup, som kommunikationsmedarbejder.

– Vi har et mangeårigt kendskab til Villy og anser ham for at være en fagligt dygtig journalist, der altid har leveret godt og velresearchet stof om Thy, lyder det fra Jytte Nielsen, der glæder sig til at få Villy Dall med på holdet.

Museum Thy er i disse år i gang med en større omlægning af formidlingen, herunder konsolidering af en egentlig formidlingsafdeling med museumsinspektør Charlotte Boje Andersen som leder af afdelingen.

– En af de helt store opgaver, vi ser frem til for alvor at gå i gang med, er Nyt Thisted Museum, hvor Thy’s historie fra stenalderen til nutiden formidles på en tidssvarende måde og i nye rammer. Samtidig er der i hele museets virke et øget behov for formidling af såvel de mange gode historier som de forskelligartede arbejdsopgaver, vi arbejder med til daglig, siger Jytte Nielsen.

Villy Dalls opgaver på museet bliver kommunikation på diverse platforme, kontakt med pressen, produktion af materiale til museets skriftlige udgivelser samt research af materiale, der skal indgå i udstillingerne.

Villy Dall blev uddannet som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole 1988 og har siden 1992 arbejdet som journalist på Thisted Dagblad og Aalborg Stiftstidende – nu Nordjyske Medier. Forud har han en uddannelse inden for shipping og regnskab, og han arbejdede i alt 20 år inden for shipping, regnskab og handel, før han blev journalist på fuld tid. Siden 2016 har han i sin fritid som netstudium læst historie ved UiT Norges Arktiske Universitet i Tromsø.

– Jeg glæder mig til at blive en del af den historiske og arkæologiske formidling fra Museum Thy, som er en vigtig institution i lokalområdet med hensyn til både kulturarven og kulturen i almindelighed, siger Villy Dall, som glæder sig over, at den historiske interesse er stigende i befolkningen:

– Interessen for den lokale historie er stor i Thy. Men det gælder også i det hele taget. Historiske artikler i aviserne har mange læsere, og der udkommer en del historiske magasiner, ligesom man på facebook kan følge en række historiske interessegrupper, siger han og fortsætter:

– Selv har jeg været interesseret i historiske emner, siden jeg lærte at læse, bl.a. læste jeg allerede som 10-årig nogle af B. S. Ingemanns historiske romaner. Og senere har jeg som journalist været glad for at skrive i avisen om bl.a. arkæologiske udgravninger og en række forskellige historiske emner.

Villy Dall har endvidere de senere år stået for kapitlerne ”Fra de gamle aviser” i Thisted Posten, Morsø Folkeblads Ugeavis og Jul i Thy.

Endelig har han gennem årene også bidraget til den lokalhistoriske formidling gennem artikler i Historisk Årbog for Thy og i Sydthy Årbog.

Foto: Museum Thy

Forfatter

Related posts

Top