Fotograf stiller skarpt på talentet i Thy

Hvad er talent? Hvordan ser det ud? Det undersøger portrætfotograf Andreas Houmann i sin
nye fotobog Talentet i Thy, der udkommer 2. september 2018

I korte træk handler fotobogen om thyboere, der kan noget særligt. Bogen hylder talentet, hvad enten det er Casper Steinfaths åbenlyse talent for at padle eller Elly Hansens talent for fugle, der er så stort, at der hver tredje tirsdag er fugleaften på Koldby Skole i Thy med to fyldte hold.

4 år undervejs
Fotobogen har været 4 år undervejs, og så sent som i mandags var Andreas Houmann på Christiansborg for at holde et oplæg for erhversledere og ildsjæle omkring projektet.

Andreas Houmann håber, at hanmed fotobogen kan udfordre vores opfattelse af, hvad talent er og kan bruges til:

– Normalt tager jeg billeder af skuespillere, toppolitikere og fodboldstjerner. Mennesker de fleste ser op til, fordi de har et åbenlyst, anerkendt talent. Jeg vil ikke underkende deres talenter, men jeg kunne godt tænke mig at udfordre, om vi har fået et lidt for indsnævret syn på, hvad talent er, siger han.

Talentet i Thy er blevet til i samarbejde med forlaget BOOK LAB, der har specialiseret sig i ekstraordinært boghåndværk. Den udkommer d. 2. september 2018, men kan allerede nu forudbestilles på booklab.dk.

Fra bogens forord:
>>I Thy har jeg mødt en mentalitet, der hylder ydmyghed og hårdt arbejde. ”Vi er født i modvind,” som de siger heroppe. Og de har ret. Thy er formet af havet og vinden. Som en ø. Afsondret. Rå. Og storslået. Midtimellem klitter, træer, marker og kyst lever talentet. I mennesker og natur. Og jeg har fået lov at komme helt tæt på. Jeg har mødt Cathrine la Cours, der står på vandski, løber og rider. Selvom hun er blind. Margith Graversen, der aldrig kunne drømme om at udsætte andres behov til i morgen. Når hun sidder som vågekone. Og Jonas Vingegaard Rasmussen der møder kl. 6.00 på Hansholm Havn for at filetere fisk. Samtidig med at han kører for cykellandsholdet. Jeg har set solen gå ned over Agger og skyerne danse over klitheden.<<

Forfatter

Related posts

Top