Forvirring om smittesituationen i Thy

Flere læsere har kommenteret på artiklen, der fortæller at Thisted Kommune jf. onsdagens tal fra Statens Serum Institut er smittefri i forhold til coronavirus.

For hvordan hænger det sammen med, at Thisted Kommune på sin egen hjemmeside beretter om tre smittede i sammen periode?

Tue von Påhlman er direktør for Social- og Sundhedsforvaltningen i Thisted Kommune, og han forklarer, at der er forskel på de tal, som kommunen får tilsendt. De kommer nemlig fra Styrelsen for Patientsikkerhed og ikke Statens Serum Institut, som er dem der ligger til grund for den pågældende artikel.


Den helt store forskel er, at tallene fra Statens Serum Institut -i modsætning til tallene fra Styrelsen for Patientsikkerhed- ikke indeholder information om positive antigen-tests også kaldet lyntest. Derudover er måden hvorpå tallene offentliggøres forskellig fra hinanden. Det er nemlig forskelligt, om tallene der offentliggøres dækker over svar på prøver ud fra hvilken dag, prøven er taget eller hvilken dag, der kommer svar på prøven:

– Og det er det, der giver lidt slinger i valsen, siger Tue von Påhlman.

Er det så forkert når Statens Serum Institut melder om et smittefrit Thy?

– Nej. Pointen er bare, at det er vi i forhold til PCR-test, og de er jo også mere sikre. Men i den forgangne uge har der jo så været nogen, der er testet positiv på antigen – men det kan jo være falsk positiv. Det ved vi ikke før vi ser en efterfølgende PCR-test. Og det har vi ikke set noget af. Så det er ikke decideret forkert, lyder forklaringen fra Tue von Påhlman.

LÆS OGSÅ:

Thy er smittefri

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top