Forudser bølge af svindelforsøg

Nu hvor er der blevet åbnet for udbetalingen af de indefrosne feriepenge åbner der sig samtidig en risiko for, at landets svindlere kan lykkes med deres forehavende. Det forudser afdelingsdirektør Gunner R. Jensen, Spar Nord Nykøbing, som igennem flere år har oplevet, at svindlere forsøger at franarre danskerne deres NemID-oplysninger.

Frem til 1. december 2020 er muligt at søge om at få udbetalt de indefrosne feriepenge. Men glæden over det økonomiske boost i efteråret betyder samtidig, at kriminelle med altovervejende sandsynlighed vil bruge feriepengene som anledning til svindel.

Svindlerne er tidligere kommet på banen, når folk skal have penge tilbage i skat eller i forbindelse med coronasituationen, hvor svindlere i flere kommuner udgav sig for at være fra Jobcentret og franarrede borgerne deres NemID-oplysninger.

Ifølge Spar Nord viser al erfaring, at svindlerne eksempelvis vil påstå, at der er problemer med udbetalingen af de ansøgte feriepenge for på den måde at franarre ofrenes NemID-koder, som giver adgang til deres netbank.

Spar Nord forudser, at svindlerne højst sandsynligt vil udgive sig for eksempelvis at være fra Udbetaling Danmark. Her vil de måske via sms og mail påstå, at der er problemer med udbetalingen af feriepengene og påstå, at de ved at få udleveret NemID-oplysningerne kan hjælpe med udbetalingen. Det kan også være med fupopkald, hvor de vil hjælpe med udbetalingsprocessen og derigennem franarre NemID-koder.

Tidligere har det især været den ældre del af befolkningen, svindlerne er gået efter, men i forbindelse med udbetalingen af feriepenge er alle modtagere potentielle mål for svindelforsøg.

LÆS OGSÅ:

Rift om feriepenge: 60 milliarder frigivet til udbetaling

 

Arkivfoto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top